Slušaj vest

Danas vam predstavljamo recept za "kosovsku pitu" sa povrćem. Odličan predlog za doručak ili večeru. Služi se dok je vruća, a uz čašu jogurta ili kiselog mleka ugođaj će biti potpun.

Evo kako se sprema i šta će vam biti potrebno za pripremu.

Sastojci za testo:

500 g brašna
1l vode
2 kašičice soli

Sastojci za fil:

6 paprika
2 glavice crnog luka
1 papričica

Priprema: 

Povrće za fil sitno naseckati i propržiti na ulju. Pre toga zamesite testo od navedenih sastojaka, zatim ga podelite na dva dela.

Testo pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni koju ste premazali margarinom ili puterom. Stavite u posudu jedan deo testa, zapecite, zatim preko njega premažite malo margarina i celu količinu fila koju ste napravili, a preko fila stavite drugi deo testa, koji takođe premažete margarinom.

Pita je pečena kada lepo porumeni i odvoji se od ivice tepsije. Ispečenu je ponovo premažite margarinom, sačekajte par minuta i služite dok je vruća.

(Kurir.rs/Srbija Danas/I.M.)

 Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom: 

00:28
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: instagram fatmagulkitchen