Sve sastojke sigurno već imate u kuhinji: Napravite kosovsku pitu za pola sata, idealna je za doručak i večeru!
Veoma ukusno jelo koje ćete sigurno spremati opet, brzo i jednostavno se priprema.
Danas vam predstavljamo recept za "kosovsku pitu" sa povrćem. Odličan predlog za doručak ili večeru. Služi se dok je vruća, a uz čašu jogurta ili kiselog mleka ugođaj će biti potpun.
Evo kako se sprema i šta će vam biti potrebno za pripremu.
Sastojci za testo:
500 g brašna
1l vode
2 kašičice soli
Sastojci za fil:
6 paprika
2 glavice crnog luka
1 papričica
Priprema:
Povrće za fil sitno naseckati i propržiti na ulju. Pre toga zamesite testo od navedenih sastojaka, zatim ga podelite na dva dela.
Testo pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni koju ste premazali margarinom ili puterom. Stavite u posudu jedan deo testa, zapecite, zatim preko njega premažite malo margarina i celu količinu fila koju ste napravili, a preko fila stavite drugi deo testa, koji takođe premažete margarinom.
Pita je pečena kada lepo porumeni i odvoji se od ivice tepsije. Ispečenu je ponovo premažite margarinom, sačekajte par minuta i služite dok je vruća.
(Kurir.rs/Srbija Danas/I.M.)
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom:
SAMO MIRNO, POBEDIĆE SRBIJA, KAO I UVEK! Predsednik Vučić o naslovnoj strani "Danasa": Propadaju im besmisleni protesti, lagaće sve više