Mekane kore i kačkavalj koji se topi: Napravite lazanje sa šunkom i sirom za pola sata!
U pitanju je jelo koje će se sigurno dopasti svim ukućanima, a spremno je u trenu.
Lazanje su dugačka i široka testenina koja se koristi u pripremi jela sa mlevenim mesom. Kao i u drugim receptima postoje brojne varijacije na temu lazanja, a jedna od su lazanje sa šunkom. To je zanimljivo italijansko jelo, ali se jede i priprema širom sveta i svi uživaju u čarima ukusa ovog specijaliteta. Spoj tankih kora i sočnog preliva daje posebnu draž ovom jelu.
U nastavku pogledajte recept za lazanje sa šunkom i sirom.
Sastojci:
7 dcl mleka
6 kašika brašna
so i biber po ukusu
oko 350 g kora za lazanje
400 g šunke
300 g kačkavalja
30 g putera
Priprema:
1. U šerpu stavite puter da se otopi i dodajte dve kašike brašna da se proprži. Smanjite temperaturu da brašno ne izgori. Ostavite da bude bele boje i nalijte mlekom. Mešajte da se ne stvore grudvice. Dodajte začine po ukusu, a onda kuvajte dok se ne zgusne. Kada se zgusnulo sklonite sa ringle i bešamel sos ostavite za kasnije za prelivanje.
2. Na dno posude stavite koru za lazanje. Možete svaki put da stavite koru koju ste prethodno provukli kroz vruću vodu kako bi omekšala. Na kore ide bešamel sos, zatim šunka rendana ili u komadu, rendani sir, ponovo ide kora, pa bešamel i sve tako dok ne utrošite materijal koji ste pripremili za serviranje.
3. Kada stavite poslednju koru preko šunke i kačkvalja, prelijte bešamel sosom i stavite rendani kačkavalj na vrh. Stavite u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni, oko 20 minuta.
(Kurir.rs/Srećna.rs/I.M.)
Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem:
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti