Posna salata sa kukuruzom i prazilukom: Pravi se za nekoliko minuta, a držaće vas sitim ceo dan
Jednostavno se pravi te se domaćice često baš za nju odlučuju tokom posnih dana.
Lagana posna salata sa kukuruzom i prazilukom idealna je za trpezu tokom Badnjeg dana. Može se služiti kao obrok ili prilog jelu, a veoma je zasitna. Jednostavno se pravi te se domaćice često baš za nju odlučuju tokom posnih dana.
Sastojci:
- 200 gr belog ili integralnog pirinča
- 1- 2 struka praziluka
- 100 gr kukuruza ( iz konzerve, svežeg ili zamrznutog )
- 100 gr graška ( iz konzerve, svežeg ili zamrznutog )
- 5-6 šargarepa
- ulje
- so
- biber
- vegeta
- peršun i drugi začini ( po želji )
Priprema:
Najpre stavite u odvojene šerpe da kuvate : pirinač, grašak i kukuruz. Kada se skuvaju, ostavite ih da se dobro ocede i ohlade. Šargarepu iseckajte na tanke prutiće ili izrendajte na krupnije rende. Praziluk iseckajte na kockice ili kolutove, pa blago propržite na zagrejanom ulju. Potom dodajte malo po malo vode i dinstajte na tišoj vatri, dok voda potpuno ne ispari, a praziluk ne postane staklast. Dobro ga ocedite od viška ulja ( ukoliko ga ima ), pa ostavite da se ohladi.
Pomešajte sve sastojke : kuvan pirinač, grašak, kukuruz, praziluk i svežu šargarepu. Sve dobro sjedinite i začinite po ukusu. Ukoliko želite, možete salatu posuti sitno iseckanim peršunovim listom ili dodati druge začine u skladu sa vašim ukusom.
(Kurir.rs/M.J)
NE SMETE DA BUDETE LIČNI NA OVOM MESTU, MORATE DA SE PONAŠATE ODGOVORNO! Predsednik Vučić uputio jasnu poruku građanima (VIDEO)