Slušaj vest

Predstavljamo vam recept za posalsticu koja je bila omiljena slavnoj sultaniji Hurem.

Par jednostavnih sastojaka i imaćete savršen slatkiš za celu porodicu.

Sastojci:

4 dunje
2 nara
1,5 čaše vode
1,5 šolje šećera

Priprema:

1. Dunje se oljušte i prepolove. Izdube se i dodaju šećer, voda i nar, kao na snimku, i kuvaju na šporetu 30-40 minuta.

2. U međuvremenu, nemojte koristiti mnogo veliki lonac, koristite lonac koji savršeno pristaje dunjama. Okrenite ih s vremena na vreme naopako da se ispeče sa svih strana. Obavezno kuvajte na niskoj temperaturi.

3. Držite poklopac lonca zatvorenim. Nakon što se poslednje dunje stave na tanjir, nar koji je ostao na dnu se prebaci na površinu.

4. Dunje prelijte preostalim sosom za bolji izgled i ukus.

(Kurir.rs/I.M.)

 VIDEO: Pogledajte recept za punjene dunje: 

Punjene dunje - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv