Ceo život pogrešno pravite pire i zato ima grudvice: Kuvar otkrio da krompir ne treba da se kuva!
Ako pire krompir ima grudvice kad god ga napravite, možda je vreme da isprobate ovaj trik i napravite savršeno jelo.
Kada je u pitanju krompir, pire je uvek odličan izbor. Savršeno se slaže sa mesom i raznim drugim jelima. Međutim, iako deluje jednostavno za pripremu, pire krompir može lako da bude pun grudvica ili previše vodenast ako se ne pripremi kako treba.
Prema kuvaru iz restorana „Fallow“, postoji jednostavan trik koji garantuje savršen pire svaki put. Nikada ne kuvajte krompir u vodi! U Tik Tok videu, profesionalni kuvar podelio je tehniku koju koristi za pripremu najkremastijeg pirea. Umesto da krompir kuva u vodi, peče ga u krupnoj soli na temperaturi od 160 do 180°C dok potpuno ne omekša.
"Nakon pečenja, jednostavno uklonite višak soli, presecite krompire na pola i pasirajte ih dok su još topli", objasnio je. "Zagrejani puter i mleko dodajte postepeno, kako biste dobili savršenu teksturu," kaže ovaj kuvar.
Ljudi su oduševljeni
Pečenje krompira u soli ima nekoliko prednosti: ravnomerno kuvanje, jer so deluje kao izolator, pomažući da se toplota ravnomerno raspodeli. Bolja tekstura jer krompir ostaje suv spolja i zadržava punu aromu.Maksimalno je kremast pošto ne upija višak vode.
Video je pregledan više od 30.000 puta, a mnogi su u komentarima izrazili oduševljenje ovim trikom. Ako još niste probali da pripremite pire na ovaj način, možda je vreme da isprobate ovaj recept i sami se uverite!
(Kurir.rs/Najžena)
VIDEO: Kroketi od kromopira:
"ON JE URADIO NEŠTO MNOGO GORE OD UDARCA, KOLIKO SAM JA ČUO" Vučić o napadu na profesorku Pravnog: Nije namera da povrediš nekoga fizički, već da ga poniziš