Slušaj vest

Ruske kape su godinama sve popularniji kolači, nezaobilazni su na slavskim i drugim slavljeničkim trpezama. Njihov struktura je ono što mnoge privlači, a kombinacija ukusa ono što je neodoljivo. Evo kako da i vi napravite ovaj sočni kolač. Ovaj recept ćete iznova praviti.

Sastojci:

Kora:

4 jaja

2 čaše hladnog mleka

2 i po čaše šećera

1 čaša suncokretovog ulja

4 čaše brašna

1 kesica praška za pecivo

kakaoa po želji

Fil:
1/2 mleka

2 kesice pudinga od vanile

1 margarin

100 g šećera u prahu

Za dekoraciju:
2 kesice kokosovog brašna

1 čokolada za kuvanje

screenshot-10.jpg
Foto: Printscreen/Youtube

Priprema: 

Priprema kore: Sve sastojke pomešati, izliti u pleh namazan margarinom. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.

Priprema fila: Skuvati puding. U ohlađen puding dodati prethodno umućen margarin i šećer u prahu. Kora se seče čašom, ili kalupom u obliku kruga, pa uzduzno presečemo na pola svaki krug. Puniti filom, pa tankim slojem fila premazati spoljašnju stranu. Valjati u kokosovo brašno. Na kraju gornju stranu premazati tanko čokoladom.

(Kurir.rs/M.J)

Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom Izvor: Instagram/ 1tekkurabiy