Slušaj vest

Piletina se veoma lako priprema, a može se kombinovati sa brojnim sastojcima. Ovom mesu možete dodavati povre, sos ili mlečne proizvode i uvek ćete dobiti novo, ukusno jelo. Ako vam je ponestalo ideja za ručak, predlažemo vam da probate piletinu punjenu sirom i spanaćem. Evo kako da je napravite:

Sastojci:

3 kom. bibera
400 g pilećeg filea
80 g feta sira
3 g soli
80 g spanaća
5 g vegete

punjena-piletina-shutterstock-1893355138.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: Pileća prsa odvojte od kosti i kožice i nožem napravite džepove za punjenje. Izmešajte so, vegetu i biber, premažite meso i ostavite na par sati u frižideru, kako bi meso upilo začine. Spanać obarite i iseckajte, sir izdrobite rukama i izmešajte sa spanaćem. Džepove napunite pripremljenom smesom. Meso stavite u podmazanu vatrostalnu činiju i poklopite. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

(Kurir.rs/M.J)

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii