Slušaj vest

Prema predanju, na dan praznika Mladenci, novopečena mlada treba da ustane rano i umesi takozvane mladenčiće. Oni su recept za slađi, srećniji i dugovečniji bračni život, a evo kako da ih napravite.

Sastojci:

pola šolje kisele vode
parče kvasca
200 ml ulja
100 g šećera
brašna po želji
sok od limuna i njegova korica
med
orasi

shutterstock_154812749.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi da bi nadošao. Pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer, limunov sok i izrendanu koru. Kada kvasac nadođe, pridružite i njega.

2. Brašno sipajte postepeno, tako da testo bude između mekog i tvrdog. Najbolje bi bilo da se umesi noć uoči praznika.

3. Razvijte koru, čašom oblikujte kolačiće i pecite dok ne porumene. Pre toga ih obavezno premažite šećernom vodicom odnosno mešavinom vode i šećera.

4. Nakon pečenja možete filovati medom i šećerom ili jednostavno staviti orah. Prijatno!

(Kurir.rs/Srbija Danas)

 VIDEO: Recepti za čokoladni parfe sa keksom: 

Recept za čokoladni parfe sa keksom Izvor: Instagram/avenaemiele