Slušaj vest

Ako želite da ručate nešto zdravo i ukusno, onda možete da napravite prebarnac prema receptu iz bakine sveske.

Potrebno je:

500 g krupnog pasulja
3 glavice crnog luka
glavica belog luka
list lorbera
mlevene crvene paprike
suvi začin
mleveni biber
ulje

profimedia0310125651.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Pasulj oprati u nekoliko voda. Naliti da se kuva. Dodati nekoliko lista lorbera i malo ulja.

2. Skuvan pasulj skinuti sa vatre. Na ulju propržiti crni luk sečen na rezance. Dodati suvi začin da pre omekša.

3. Ubaciti na kraju mlevenu papriju, biber. Na dno tepsije staviti trećinu pasilja pa pola prženog luka Odozgo pasulj pa luk i pasulj pritisnuiti kašikom svuda.

4. Odozgo dodati još malo paprike mlevene i ulja i malo tečnosti što smo ocedili iz pasulja. Peći na 220 stepeni 30 minuta.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja: 

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja  Izvor: instagram/nutritionbyamber