Niko ne voli hleb i peciva „od juče“, ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je sveže, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.

Ako se nakon pritiskanja testobrzo vrati u prvobitno stanje sveže je. Ako ostane „spljošten“, bolje ga zaobiđite.

Ako pravite hleb kod kuće, verovatno ste primetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare i mnogi se pitaju u čemu je tajna.

shutterstock_274855949.jpg
Domaći hleb Foto: Shutterstock

Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci.

- Vek trajanja pekarskih proizvoda, hleba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepinje i hleb ostaju dugo sveži i ne mrve se - objašnjava profesionalni kuvar iz „Haggis Pub & Kitchen“.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za domaće pletenice sa šećerom: 

Recept za domaću pletenicu sa šećerom Izvor: Instagram/kiaralic96