Kada mesite hleb dodajte jedan sastojak u testo: Pekarski trik zbog kog ostaje svež danima!
Ukoliko želite da vam hleb uvek bude svež dodajte malo meda u testo.
Niko ne voli hleb i peciva „od juče“, ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je sveže, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.
Ako se nakon pritiskanja testobrzo vrati u prvobitno stanje sveže je. Ako ostane „spljošten“, bolje ga zaobiđite.
Ako pravite hleb kod kuće, verovatno ste primetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare i mnogi se pitaju u čemu je tajna.
Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci.
- Vek trajanja pekarskih proizvoda, hleba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepinje i hleb ostaju dugo sveži i ne mrve se - objašnjava profesionalni kuvar iz „Haggis Pub & Kitchen“.
(Kurir.rs/Informer)
VIDEO: Recept za domaće pletenice sa šećerom:
"SRBIJA NE SME DA STANE!" Vučević: Blokade, nemiri i nasilje se odrazili na stopu rasta! Demokratskim putem borićemo se za ekonomski rast