Posna manastirska čorba od koprive idealna je za dane Velikog posta: Ne samo što je preukusna, već je i zdrava i brzo se sprema
Lekovita svojstva koprive naširoko su poznata, a ovu blagodetnu biljku možete iskoristi i za posnu čorbu što je idealan izbor za vreme Uskršnjeg posta
Dobro su poznata lekovita svojstva čudesne koprive, a od nje možete da napravite ukusnu, zdravu i izdašnu čorbu, koja će vas okrepiti i vratiti vam snagu i energiju. Posna manastirska čorba od koprive takođe je idealan izbor za poslednje dane Velikog posta.
Sastojci:
- ½ kg mladih vrhova koprive
- 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
- mleveni biber
- so
- šargarepa
- kašika rendanog rena u sirćetu
- mladi luk
- peršun
Priprema:
Koprivu očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti. U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđenu koprivu i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata. Koprive ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom. Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj su se koprice kuvale. dodati sitno iseckan mladi luk i sitno seckanu šargarepu i pusititi da vri još pola sata. Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi i doda joj se peršun. Kad se malo prohladi, služi se sa renom.
Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima
"PRAVI TRENUTAK ZA RAZVIJANJE EKONOMSKE SARADNJE": Vučić se sastao s ministrom spoljnih poslova iz Konga, potpisana dva nova međudržavna sporazuma