PRŽENICE SU OMILJENO JELO MNOGIMA, A UZ OVAJ RECEPT BIĆE JOŠ UKUSNIJE: Evo kako da ih pripremite u rerni bez trunke ulja!

Pr Stvar Ukusa

Kada je reč o doručku na našim prostorima, jedna od prvih ideja svakome su prženice, najbrži i najjednostavniji način da se stomak napuni nečim zasitnim i neodoljivim!

Mogu se služiti uz sir, šunku i/ili ajvar, a neko preferira da ih jede uz slatke namaze, poput čokoladnog krema ili džema i, u svakom slučaju, s razlogom su popularna opcija za doručak.

Međutim, jeste li znali da, umesto prženja u dubokom ulju, prženice možete ispeći urerni? I to bez kapi ulja!

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 10 kriški starog hleba
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i so i promešajte.
  2. Umačite jednu po jednu krišku starog hleba, najbolje od juče, pa kad se dobro natopi, podignite da se malo ocedi i zatim ređajte po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 15 minuta.

(Kurir.rs/Glossy/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI  Kurir televizija