RECEPT ZA CICVARU GLUMICE BOJANE STEFANOVIĆ: Ovo jelo nekada je važilo za sirotinjsko, a sada se poslužuje kao srpski specijalitet

Shutterstock, ATA images

Glumica Bojana Stefanović sa svojim pratiocima na Instagramu deli brojne recepte, a jednom prilikom među njima se našao i onaj za cicvaru. Recept Bojane Stefanović oduševio je sve, a ona ga je pripremila onako kako se priprema na Durmitoru.

Ovo jelo nekada je važilo za sirotinjsko, potom je decenijama bilo zapostavljeno, da bi se u poslednjih nekoliko godina vratilo na velika vrata. Sada se u mnogim restoranima služi kao srpski specijalitet.

Sastojci:

  • 300 gr starog kajmaka
  • 400 ml vode
  • 110 gr belog projinog brašna

Priprema:

Vodu i kajmak stavite u šerpu da proključaju, i malo kuvajte da se odvoji mast. Sipajte u tankom mlazu belo projino brašno, stalno mešajući varjačom. Mešajte na srednjoj vatri oko pola sata, dok se cicvara ne “okrene”, tj dok se ne odvoji masnoća.

Služi se uz kiselo mleko, sir ili med.

Prijatno!

(Kurir.rs/Svet/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević   Kurir