DA LI STE ZNALI DA JUTARNJA KAFA PRAVI PAKAO U VAŠEM TELU? Doktor otkriva posledice, kaže i koje vreme je najbolje za ovaj napitak

Shutterstock

Mnogi od nas čim otvore oči uhvate se za džezvu i kreću da kuvaju omiljeni napitak za razbuđivanje - kafu. Međutim, prema rečima stručnjaka, doktora Karana Raja, to baš i nije najpametniji izbor za započeti dan.

Naime, doktor Karan nedavno je gostovao u BBC emisiji "Morning Live" kada je objasnio zašto je nužno da se, prvobitno, naša tela samostalno razbude.

foto: Shutterstock

"Nemojte da ujutru prvo pijete kafu da biste se razbudili. Telo vas prirodno budi kortizolom, a kafa povećava njegov nivo," rekao je doktor pa dodao da je najbolje da sačekate nekoliko sati odnosno dok se prirodni nivo kortizola u vašem telu smanji.

"Najbolje vreme za kafu je sredina jutra jer vam tada nivo kortizola i nivo energije padnu. Neka tad kofein deluje i da vam energiju," objasnio je.

foto: Shutterstock

Iako se velika većina njegovih milionskih pratilaca na TikToku oduševila savetom, bilo je i onih koji su negodovali.

"Ne, Bože! Moram prvo da popijem kafu inače ni sa kim ne razgovaram tog dana," napisao je jedan od pratilaca, a mnogi su ga podržali.

foto: Shutterstock

Među njegovim pratiocima bilo je i onih koji su već isprobali ovu metodu i rekli da je u početku jako teško jer ste se navikli na kafu, ali kad taj period prođe, osećaćete se puno bolje, piše The Sun.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Tiha kafa kod Džanga  Kineski radio Internacional