KORPICE OD KROMPIRA SAVRŠEN SU RUČAK ZA VRELE LETNJE DANE: Nema ko se nije oduševio ovim zalogajima koji se brzo i lako spremaju

Shutterstock

Usled ovih paklenih vrućina sigurno će vam dobro doći jedan lagani ručakkoji će opojnim mirisima oduševiti celu porodicu. Ove "korpice iznenađenja" od krompira preukusne su, brzo se spremaju i svi će vam tražiti još.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 6 šnita slanine
  • 100 g čedar sira
  • 6 jaja
  • 2 kašike seckanog luka
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki napola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu s otvorom nadole. Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom.

Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava. Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar, pa odozgo po jaje u svaku korpicu. Odozgo pospite lukom i pecite od 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima  Kurir televizija