Limun i peršun se kuvaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak

S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije. Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.

Kako napraviti sirup za skidanje masnoće u krvi

Potrebni sastojci:
1 kg limuna
5-6 vezica peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone.

Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena. Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće. Limun zajedno sa korom sitno iseckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode. Kuvati na tihoj vatri dok se ne ukuva, od 2 do 3 sata. Kada je skuvano, ocediti. Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa. Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera je jedna puna čašica za rakiju. Mera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.