Za razliku od bilo kog drugog alkoholnog napitka, ukoliko preterate sa rakijom ili brendijem, sasvim sigurno ćete narednog jutra imati najgori mamurluk koji možete da zamislite

Za razliku od bilo kog drugog alkoholnog napitka, ukoliko preterate sa rakijom ili brendijem, sasvim sigurno ćete narednog jutra imati najgori mamurluk koji možete da zamislite.

Naravno, previše bilo koje vrste alkohola učiniće da ujutro osetite mučninu i glavobolju, ali pojedini napici su definitivno gori od drugih.

Opasan sastojak zadužen za mamurluk zove se kongener, u pitanju su kompleksni organski molekuli poput metanola i oni se češće mogu naći u tamnijim alkoholnim pićima.
Što neki alkoholni napitak ima više kongenera, to će vas ujutro dočekati gori mamurluk.

Sudeći po Britanskom medicinskom žurnalu, ovih sedam alkoholnih napitaka izazivaju najgore simptome mamurluka:

1. Brendi/rakija

2. Crno vino

3. Rum

4. Viski

5. Belo vino

6. Džin

7. Vodka

Međutim, postoje i određene varijacije, pogotovo kada je vino u pitanju. Proverite zemlju porekla. Vina koja dolaze iz zemalja gde ima jako malo klimatskih promena poseduju znatno više jedinjenja koja pojačavaju mamurluk kada je vino napravljeno u lošoj sezoni.