Krompir treba da držite u papirnim kesama u ostavi, daleko od crnog luka

Ako nemate dovoljno mesta u frižideru, bez obzira na to što ste ga dobro organizovali, to može biti zato što traćite dragoceni prostor na namirnice kojima i nije mesto u njemu. Evo šta ne treba da držite u frižideru.
Krompir treba da držite u papirnim kesama u ostavi

1. Ljuti sos
Ljuti sos bez problema možete da čuvate u ostavi i do tri godine.

2. Krompir
Ako krompir stavite u frižider, to će negativno uticati na njegov ukus. Uvek ga držite u papirnim kesama (jer plastične kese propuštaju vlagu i ubrzavaju truljenje) u ostavi. U takvim uslovima, krompir može da traje i do tri nedelje.

krompir.jpg
Foto: Sutter


3. Hleb
Frižider brzo isušuje hleb. Umesto u frižideru, držite ga na sobnoj temperaturi četiri dana, a ono što ne pojedete zamrznite.

4. Crni luk
Luk se najbolje čuva u mrežastim džakovima (i kesama koje dopuštaju cirkulaciju vazduha) u ostavi. Ali držite ga podalje od krompira, koji emituju vlagu i gasove koji mogu prouzrokovati truljenje luka.

crni-luk.jpg
Foto: Wikipedia

5. Beli luk
Beli luk se može čuvati do dva meseca u ostavi. Čuvajte ga tako da vazduh može da cirkuliše oko njega.

6 Paradajz
Paradajz se u frižideru može sparušiti, pa ga držite na polici, van plastične kese. Kako biste ubrzali sazrevanje, držite ga u papirnoj kesi. Kada sazri, može da stoji oko tri dana.

7. Kafa
U fižideru kafa može da izgubi svoj ukus. Nju je najbolje držati u ostavi u posudi koja ne propušta vazduh.

(Žena)