ZA IZBEGAVANJE
5 namirnica koje povećavaju salo na stomaku
Ovo je pet najopasnijih uzročnika masnoća oko struka!
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Elle.rs
Salo na trbuhu najopakiji je neprijatelj dobrog izgleda, ali i zdravlja. Najbrže se taloži, a najsporije uklanja. Osim vežbi i promena životnih navika prvi sledeći korak u napadačkoj misiji je izbjegavanje namirnica koje 'hrani' salo najkritičnije zone.
Gazirana pića
Jedna do dve čaše gaziranog pića dnevno uzrokuje do pet puta brže nakupljanje masnoća na predelu struka. Količina šećera u gaziranim pićima podstiče želju za hranom čime se stvara začarani krug, od ispijanja nezdravih sokova do prejedanja nepotrebnim zalogajima. Dijetalna bezalkoholna pića usporavaju metabolizam i obiluju šećerima koji višak kalorija iz hrane pretvaraju u masnoće.
Namirnice bogate rafinisanim šećerom
Slatkiši, keks, različiti preliva za salate i sendviče, suhomesnati proizvodi imaju malu hranjivu vrednost i prepuni su praznih kalorija koje utiču na rast nivoa glukoze u krvi. Rafinisani šećeri jedni su od najpoznatijih izvora prostih ugljen hidrata, koji podstiče telo da nakuplja masnoće u području abdomena.
Sir
Sir je odličan izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržavati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.
Alkohol
Alkoholna pića konzumirana na dnevnoj bazi itekako ostavljaju trag na obimu struka. Naime sve vrste pića namenjenih uživanju usporavaju u telu proces sagorevanja masnoća i šećera i onemogućuju oksidaciju lipida.
Hrana koja sadrži previše soli
Sol ne sadrži kalorije, ali ovaj najrasprostranjeniji začin uzrokuje nagomilavanje vode u telu, pojačava apetit i potrebu za pićima. So koju sami dodajemo u hranu možemo lako količinski regulisati, ali problem je skrivena so koja se nalazi u prerađenoj hrani poput suhomesnatih proizvoda, gotovim jelima, a posebno u grickalicama.
Salo na trbuhu najopakiji je neprijatelj dobrog izgleda, ali i zdravlja. Najbrže se taloži, a najsporije uklanja. Osim vežbi i promena životnih navika prvi sledeći korak u napadačkoj misiji je izbjegavanje namirnica koje 'hrani' salo najkritičnije zone.
Gazirana pića
Jedna do dve čaše gaziranog pića dnevno uzrokuje do pet puta brže nakupljanje masnoća na predelu struka. Količina šećera u gaziranim pićima podstiče želju za hranom čime se stvara začarani krug, od ispijanja nezdravih sokova do prejedanja nepotrebnim zalogajima. Dijetalna bezalkoholna pića usporavaju metabolizam i obiluju šećerima koji višak kalorija iz hrane pretvaraju u masnoće.
Namirnice bogate rafinisanim šećerom
Slatkiši, keks, različiti preliva za salate i sendviče, suhomesnati proizvodi imaju malu hranjivu vrednost i prepuni su praznih kalorija koje utiču na rast nivoa glukoze u krvi. Rafinisani šećeri jedni su od najpoznatijih izvora prostih ugljen hidrata, koji podstiče telo da nakuplja masnoće u području abdomena.
Sir
Sir je odličan izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržavati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.
Alkohol
Alkoholna pića konzumirana na dnevnoj bazi itekako ostavljaju trag na obimu struka. Naime sve vrste pića namenjenih uživanju usporavaju u telu proces sagorevanja masnoća i šećera i onemogućuju oksidaciju lipida.
Hrana koja sadrži previše soli
Sol ne sadrži kalorije, ali ovaj najrasprostranjeniji začin uzrokuje nagomilavanje vode u telu, pojačava apetit i potrebu za pićima. So koju sami dodajemo u hranu možemo lako količinski regulisati, ali problem je skrivena so koja se nalazi u prerađenoj hrani poput suhomesnatih proizvoda, gotovim jelima, a posebno u grickalicama.
Profi
PREOPRUČUJEM JOŠ SA SAJTA ELLE.RS:
Magični napitak s 2 sastojka koji će mršavljenje ubaciti u petu brzinu
Trendi načini da nosite kaput ove zime
Seksi momak: Džastin Biber u provokativnoj kampanji za donji veš
Kako da vam farba za kosu potraje što duže
Zašto je dobra hrana sa niskim glikemijskim indeksom
"OVO JE SAMO POČETAK OSTAVKI" Vučić: Težak psihološki udarac za zemlju, mi 14 ljudi ne možemo da vratimo, VAŽNO JE DA USLEDI KAZNA