Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršate, a istovremeno čuvati vaše zdravlje, onda je ova čorba pravi izbor za vas.

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena je mungo pasulj, iazito hranjiva mahunarka zelene boje. Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršati definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo pasilj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je bogat proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

Predstavljamo vam recept za zdravu i hranjivu čorbu koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma.

SASTOJCI:

200 g mungo pasulja, 2 čena belog luka, 1 kašika suncokretovog ulja, 1 list lovora, 1 mala kašika svežeg izrendanog đumbira, 1 mala kašika kurkume u prahu, pola male kašike semenki gorušice, 3 kašike soka od limuna.

PRIPREMA:

1. Operite mungo pasulj i namočite ga u vodi preko noći.

2. Ocedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da ključa. Zatim u dodajte beli luk, so i kurkumu te ostavite da se ovi začini prokuvaju dva-tri minuta. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

3. Na kraju u dodajte limunov sok i poslužite je.

mungo-pasulj.jpg
Profimedia 

Bonus video

PRSTE DA POLIŽEŠ: Samo 15 minuta je dovoljno da napravite ukusni tart od višanja

(zadovoljna.hr)