PROVERENA STARA METODA: Evo zašto treba piti ZAGREJANO mleko 2 puta DNEVNO!
Kada imate problem sa grlom, ova metoda će vam sigurno biti od velike koristi.
Iako ste verovatno već posetili lekara, potrebno je određeno vreme da Vam terapija počne delovati i da se osetite bolje.
Ako želite da ubrzate oporavak, upotrebite staru metodu lečenja naših baka kojom su nam lečile kašalj i bol u grlu kada smo bili deca, a i koju nam i naši lekari danas preporučuju kao pravi melem za pluća.
Reč je o zagrejanom mleku koje se pije dva puta na dan.
Ovaj napitak poznat je kao šerbet ili karamel-mleko, ali kako god da ga zovu, svi dele isto mišljenje – efikasno smiruje kašalj, brzo izbacuje sekret iz grla, umiruje bol u grudima i plućima i smiruje ceo organizam.
Recept za ovaj neprikosnoveni melem za pluća, kašalj i zatvorene sinuse, vrlo je jednostavan:
Dve ili tri kašičice šećera staviti u džezvu i zagrejati na ringli. Šećer će se brzo otopi, tako da je najbolje da se ne udaljavate od šporeta jer može da Vam zagori. Kada šećer postane tečan i dobije zlatnu boju, odmah sipajte mleko (2–3dl) u džezvu i pustite da provri.
Ostavite malo da se ohladi i popijte dok je toplo. Ponovite isti postupak i pre spavanja.
redinfoportal
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore