U BOLNICAMA JEDU ŽELATIN, A I NE ZNAJU: Kada vidite zašto je dobro, koristićete ga svakodnevno!
Pored toga što se koristi u desertima, želatin se daje pacijentima u sanatorijumu iako mali broj ljudi zna zašto.
Želatin je lako svarljiva hrana koja je idealna za osobe koje pate od problema sa varenjem i ima dobar efekat na celo telo. Ovo su primarna dobra svojstva želatina:
Hidrira vašu građu
Želatin je bogat amino kiselinama, naročito glicinom koji ima antiupalno dejstvo i može oporaviti tkivo.
Održava mišićno tkivo
Visok sadržaj proteina u želatinu je prvoklasni stimulans za mišićne grupe. Amino kiseline koje sadrži, uključujući i glicin i arginin, takođe pomažu oporavljanju mišićnog tkiva.
Omogućava sagorevanje masti
Želatin može pospešiti vaš metabolizam i sagoreti nakupljene masti u organizmu.
Čisti creva radi lakše probave
Želatin je odličan za ljude koji imaju problema sa probavom jer je poboljšava.
Pospešuje imunitet
Želatin je odlična namirnica koju možete pružiti pacijentima u bolnici, kao i sportistima. On omogućava da se oporavite nakon povrede i ubrzava oporavak, pošto jača tetive i zglobove.
Sjajan za nokte, pore, kožu i kosu
Kako sadrži dosta kolagena, želatin ima neverovatan efekat na kožu, kosu, nokte, pore, zglobove i tetive.
Kao što se da primetiti, želatin je odličan za građu i zdravlje i ima snažna isceljujuća i rekonstruktivna dejstva, te je zbog toga redovno deo programa za mršavljenje profesionalnih trkača i sportista. Svaruje se bez poteškoća i idealan je za hospitalizovane pacijente kojima nije dozvoljeno konzumiranje namirnica koje mogu naškoditi njihovoj probavi.
Potrebni će vam biti sledeći sastojci:
Šolja soka od narandže (sveže ceđenog)
Šolja soka od grožđa ili jagode
3 kašike nezaslađenog želatina
Šolja zelenog čaja
Med ili stevija
Uputstvo:
Prvo skuvajte zeleni čaj i dodajte mu malo meda ili stevije.
Nakon toga ubacite želatin i mešajte dok se ne rastvori.
Skinite mešavinu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Zatim dodajte sok od pomorandže i sok od grožđa i dobro promešajte.
Prelijte tečnost u drugu posudu i stavite u frižider na minimum tri sata.
(Webtribune)
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)