Kiseli kupus je veoma zdrav i čak sprečava rak, moždani i srčani udar. Bogat je vitaminom C, a deluje kao antioksidans. Jača imunitet čisti organizam od toksina i deluje preventivno na razne bolesti. Ima antiupalno i antibakterijsko dejstvo.


Prirodni je probiotik

Probiotici pomažu održavanje normalne crevne flore. Probiotici se koriste kako bi se održavao normalan broj dobrih bakterija koje se nalaze u crevima. Probiotici se konzumiraju kada pijemo antibiotike jer antibiotici uništavaju normalnu crevnu floru. Kada pijete antibiotike, poželjno je da jedete kiseli kupus ili da pijete kefir.

profimedia0077232351.jpg
Foto: Profimedia

Jača srce


Sniziće holsterol, pritisak, sprečiti arterosklerozu, srčani i moždani udar. Konzumirajte kiseli kupus i vaše srce će biti zdravije.


Sprečiće rak


Konzumacija kiselog kupusa će sprečiti nastanak raka, ali i ubiti kancerogene ćelije.


Jačanje kostiju


Vaš kosti će bit zdravije zbog mnoštva minerala koje sadrži kiseli kupus. Smanjiće rizik od osteoporoze.

profimedia0316842909.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)