Gorušica se javlja kada pojačana želudačna kiselina prolazi i vraća se kroz jednjak, a evo šta treba da izbegavate, a šta da jedete u ovom stanju, piše Lepa & srećna.


Hrana zbog koje uglavnom nastaje gorušica jeste začinjena hrana, crni i beli luk i pića sa kofeinom, uključujući i kafu.


Pojavu kiseline stimulišu i crveno vino, pomorandže, sir, nana i orasi. Ovo oboljenje naročito pogađa trudnice, pušače i ljude koji su često pod stresom.


Kako biste izbegli čestu gorišicu, jedite manje porcije i rasporedite pravilno obroke u toku dana. Takođe, izbegavajte usku garderobu, poput tesnih farmerki i obezbedite sebi redovan i spokojan san.


PROČITAJTE JOŠ:


5 ZNAKOVA DA SE U TELU RAZVIJA RAK DEBELOG CREVA

OVA NAMIRNICA SPREČAVA RAK DOJKE

ŠTA ĆE SE DESITI U TELU AKO POJEDETE 7 ORAHA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pet proizvoda za koje mislite da su zdravi!