Sadrži vitamine A, B i C, nijacin, belančevine, kalcijum i gvožđe.

Morate priznati da je dovoljno da samo pogledate u tezgu s voćem i da vam ovaj sočni zeleni plod svaki put privuče pažnju.


Jer ova kisela voćka dlakave smeđe kore idealan je izbor za hladne dane zato što je prava riznica vitamina i minerala, a sadrži vitamine A, B i C, nijacin, belančevine, kalcijum i gvožđe.


Idealan za trudnice


Stručnjaci ističu da je kivi odličan u ishrani budućih majki, jer vitamin B, koji je u sastavu ovog tropskog voća, pomaže pravilnom razvoju fetusa. Preporučuje se i za regulaciju krvnog pritiska. Takođe, snižava holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambene sposobnosti organizma i potpomaže otklanjanju toksina iz organizma. Kivi obiluje enzimom za razlaganje proteina, tako da se lako vari.


Jedite ga svežeg


Tokom kasne jeseni, a naročito zime, bilo koje voće je zbog unosa vitamina neophodno svakodnevno, a kivi je najbolje konzumirati svež, u što većim količinama. Preporučuje se da se čuva u frižideru.

(Kurir)