Istraživanja dokazuju da glavni sastojak u ljutim papričicama ubija ćelije raka, piše Lepa & srećna.

Kapsacisin je sastojak koji čini da papričice imaju ljut ukus. Baš taj sastojak uništava maligne ćelije, a samim tim sprečav nastanak tumora. Kada kapsacisin dođe u dodir sa malignom ćelijom, on razara njenu membranu i stvara receptore koji kontrolišu supstance koje ulaze i izlaze iz ćelije, kao što su natrijum i kalcijum. Kada se kapsacisin pomeša sa ovim moćnim receptorima, maligna ćelija se uništava.


Međutim, pre nego što navalite na ljute papričice treba da znate da one nemaju toliko dejstvo kao što bi ga imao kapsacisin u tabletama ili u kombinaciji antikancerogenih terapija. Ovo otkriće treba dodatno da se istraži, ali je svakako krupan korak u borbi protiv epidemije kancera.


PROČITAJTE JOŠ:


KAKO SE OTKRIVA KANCER PREGLEDOM OČIJU

DIJETA PROTIV KANCERA

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK GRLIĆA MATERICE

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Profimedia)