Visok krvni pritisak može da uzrokuje opasna oboljenja, pa čak i da dovede do smrtonosnog srčanog udara! Evo koju hranu treba da jedete ako patite od hipertenzije, piše Lepa & Srećna.

Ako imate visok krvni pritisak, treba da izbegavate hranu koja sadrži puno soli, a stručnjaci ističu da oboleli od hipertenzije ne smeju da jedu više od 6 g soli dnevno. So je često "skrivena" u prerađenim namirnicama, kao što su hleb, grickalice, žitarice, a stručnjaci apeluju da osobe sa povišenim pritiskom posebno izbegavaju kupovnu zamrznutu picu.

Kako biste regulisali krvni pritisak na prirodan način, potrebno je da jedete povrće koje sadrži dosta kalijuma, magnezijuma, vlakna, a izbegavate hranu koja sadrži puno natrijuma. Na primer, kalijum pomaže da izbacite višak natrijuma preko mokraće i tako smanjuje rizik od visokog pritiska. Pet vrsta povrća koje uspešno obara pritisak i koje lekari savetuju da jedete što češće su: zelena salata, kelj, raštan, spanać i blitva.

PROČITAJTE JOŠ:

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK KRVNI PRITISAK

OVO JE ZNAK DA SE U UVETU RAZVIJA OPASAN TUMOR

KAKO DA PRIRODNO I BRZO SMANJITE ŠEĆER U KRVI