Visoki, povišeni pritisak je masovna bolest koja ne bira žrtve. Najugroženija grupa je ona iznad 40 godina, ali sve češće ovom bolesti pogođeni su i znatno mlađi.

Evo recepture iz narodne medicine koja pomaže obaranju visokog krvnog pritiska.

ZA PRELIV JE POTREBNO:

-6 čena belog luka sa opnom

- 4 velike kašike narendanog svežeg korena od celera

- 3 velike kašike sušenog peršuna ili tri velike kašike svežeg

- 3 velike kašike jabukovog sirćeta

- sok od dva isceđena limuna

- 1 velika kašika koncetrat paradajza i čaj napravljen od jedne velike kašike gloga koji je poklopljen odstajao 15 minuta u 1 decilitru prokuvane vode.

stockphotogarlicgarlicclovesandgarlicbulbinvintagewoodenbowl552242461.jpg
Foto: Shutterstock

ZA SALATU JE POTREBNO (Cvekla, celer i neobrano mleko):

Nasecite na vrlo tanke kriške oko četvrtinu kilograma sveže cvekle, zatim nasecite četvrtinu korena celera. Dodajte pola litra neobranog mleka. Sve dobro sameljite u blenderu. Dodajte sve sastojke za preliv i još dodatno izblendajte.

Kako koristiti:

Tri velike kašike ove smese stavite u čašu od 2 decilitra i dodajte vode i popijte kao preliv uz salate, kao sos i prilog uz jela ili kao salatu.

profimedia0291185647.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia