Istraživanja su pokazala da je odlična prevencija od karcinoma dojke promena načina ishrane, a evo šta treba da jedete svakog dana protiv opake bolesti, piše Lepa & srećna.

Na Harvardskom univerzitetu dokazano je da ukoliko redovno konzumirate voće i povrće, smanjujete rizik od karcinoma dojke. Stručnjaci ističu da biljke kupusnjače ili kupusasto povrće, kao i žuto i narandžasto povrće imaju neverovatan efekat u prevenciji bolesti. Istraživanja dokazuju da osobe koje jedu 5 porcija voća i povrća dnevno imaju za 11 odsto manji rizik od raka dojke.

Preporučuje se da uz ručak ili večeru imate salatu od sirovog povrća, za svaki ručak porciju jela od kuvanog povrća i dve voćne užine tokom dana. Ovakav način ishrane pomoću antioksidanata i mikronutrijenata pomaže u prevenciji bolesti, a savetuje se da jedete hranu bogatu vlaknima (testenine, ovsene pahuljice, ječam, hleb od celog zrna pršenice). Takođe, savetuje se da izbegavate alkohol i zasićene masti. Redovno pregledajte grudi, idite na lekarske preglede i promenite način ishrane kako bi sačuvali zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE PRVI ZNAK DA IMATE KAMEN U BUBREGU

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK PROSTATE

KOLIKO BELOG LUKA TREBA DA JEDETE DNEVNO PROTIV KANCERA