KAKO DA SMANJITE RIZIK OD RAKA DOJKE? OVO ODMAH POČNITE DA JEDETE: Ova hrana odbija kobnu bolest
Istraživanja su pokazala da je odlična prevencija od karcinoma dojke promena načina ishrane, a evo šta treba da jedete svakog dana protiv opake bolesti, piše Lepa & srećna.
Na Harvardskom univerzitetu dokazano je da ukoliko redovno konzumirate voće i povrće, smanjujete rizik od karcinoma dojke. Stručnjaci ističu da biljke kupusnjače ili kupusasto povrće, kao i žuto i narandžasto povrće imaju neverovatan efekat u prevenciji bolesti. Istraživanja dokazuju da osobe koje jedu 5 porcija voća i povrća dnevno imaju za 11 odsto manji rizik od raka dojke.
Preporučuje se da uz ručak ili večeru imate salatu od sirovog povrća, za svaki ručak porciju jela od kuvanog povrća i dve voćne užine tokom dana. Ovakav način ishrane pomoću antioksidanata i mikronutrijenata pomaže u prevenciji bolesti, a savetuje se da jedete hranu bogatu vlaknima (testenine, ovsene pahuljice, ječam, hleb od celog zrna pršenice). Takođe, savetuje se da izbegavate alkohol i zasićene masti. Redovno pregledajte grudi, idite na lekarske preglede i promenite način ishrane kako bi sačuvali zdravlje.
PROČITAJTE JOŠ:
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana