Beli hleb sastavni je deo trpeze u 76 odsto domaćinstava Evrope, pokazala su brojna istraživanja, a opet mnogi savetuju da ga se što pre treba rešiti jer ne spada među zdrave namirnice. Međutim, jedan trik čini ga veoma zdravom hranom koja vam ne može nauditi a to je, verovali ili ne, zamrzavanje.

Istraživanja naučnika sa Univerziteta u Oksfordu pokazuju da je beli hleb na listi "zabranjenog voća" zbog visokog glikemijskog indeksa, odnosno zbog visokog broja koji pokazuje intenzitet lučenja insulina nakon unošenja neke namirnice. Međutim, ukoliko ga zamrznete pre nego što navalite na njega, smanjićete nivo glukoze napola, pa umesto šećerom, hleb će vaše mišiće hraniti ugljenim hidratima koji su i te kako potrebni potrebni.

Inače, ovaj trik možete upotrebiti na bilo kako pripremljenom hlebu, od domaćeg do kupovnog.

profimedia0188768176.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/TheSun/Foto: Shutterstock