Nikoljdan je najčešća srpska krsna slava. Kaže se da polovina Srba slavi, a druga polovina ide u goste. Sastavni deo krsne slave u našem narodu je svakako bogata slavska trpeza.

I umesto da se radujemo tom danu, bez obzira na to da li slavimo ili idemo u goste, često se nađemo u problemu jer ne uspevamo da odolimo svakakvim đakonijama koje su nam na izvol’te u izobilju.

O svemu tome pričaćemo u emisiji Dr Kurir, a na temu „Posledice prejedanja“.

Gost emisije biće nutricionista Dijana Radetić.

Otkrićemo vam kako istovremeno možete uživati u slavskoj trpezi i ostati zdravi, koliko kolača smete da pojedete, a da ne preterate sa unosom kalorija, koju ribu je preporučljivo jesti i na koji način spremljenu.

Emisija Dr Kurir emituje se od 14 sati na Kurirovoj Fejsbuk stranici, Jutjub kanalu, kao i na veb-stranici.

Autor i voditelj je Kristina Džoković.