Nećete gladovati, a ješćete meso, jaja, integralni hleb, mlečne proizvode...

Držanje dijete nije lako i ne uspeva svima. Restriktivni režim ishrane prate konstantna glad i odricanje od omiljene hrane, zbog čega većina odustaje u borbi s viškom kilograma. Uz dijetu s višnjama nećete osetiti da ste na dijeti, pa ćete se bez muke i gladovanja za nedelju dana osloboditi čak tri kilograma.

Da biste uspeli u svojoj nameri, dnevno ne smete da unosite više od 1.200 kalorija. Pored toga, trebalo bi da pojedete i 300 grama višanja, koje sadrže dodatnih 280 kalorija. Zahvaljujući ovom nedeljnom planu ishrane, to će vam biti veoma lako, a unećete onoliko kalorija koliko vam je potrebno. Osim što ćete mršaviti, zahvaljujući višnjama vaša creva će raditi bolje, organizam će biti čistiji i brže će sagorevati rezerve masti.

Dijetu držite tri dana, napravite jedan dan pauze kada nećete jesti višnje, pa je ponovite. Dok pauzirate, ne smete da jedete slatkiše i trudite se da na vašem jelovniku budu zastupljeni posno meso, riba i povrće. Kad budete pravili pauzu, možete konzumirati 300 g višanja dnevno, jaja, sve vrste mesa, povrće, prvenstveno paradajz, papriku, luk i krastavac, možete jesti voće, maslinovo ulje, vodu, a povremeno i nezaslađeni sok.

Nikako ne bi trebalo da uzimate šećer, pasulj, grašak, čokoladu, so, majonez, kvasac i sirće.

Ponedeljak

Doručak: parče integralnog hleba, dva šnita pilećih prsa, 1 dl mleka ili jogurta
Užina: 150 g višanja
Ručak: kuvano jaje, 250 g mešanog kuvanog povrća začinjenog maslinovim uljem i limunom, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g višanja
Večera: 150 g pečene juneće šnicle začinjene sa dve kašike maslinovog ulja, 40 g hleba, a za desert pire od jabuka

Utorak

Doručak: 50 g muslija, 2,5 dl jogurta
Užina: 150 g višanja
Ručak: 100 g pečenog belog mesa, 250 g mešanog kuvanog povrća, kašika maslinovog ulja, limun, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g višanja
Večera: 120 g grilovanog oslića i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom, 50 g hleba

Sreda

Doručak: voćni jogurt
Užina: 150 g višanja
Ručak: 100 g testenine sa sosom od paradajza i dve kašike rendanog kačkavalja
Užina: voćna salata od višanja i sezonskog voća
Večera: 150 g mladog sira, 250 g mešanog sirovog povrća s maslinovim uljem i limunom, 40 g integralnog hleba