Prvi korak neka vam bude da operete ruke pre nego što dotaknete voće, jer nema smisla da ga uopšte perete ako ćete ponovo vratiti bakterije svojim rukama.

Potom voće i povrće nežno trljajte pod mlazom vode. To se odnosi čak i na voće sa korom.

profimedia0353586115.jpg
Foto: Profimedia

Lisnato povrće uronite u vodu, naročito salatu. Sačekajte pet minuta pa ako je potrebno, promenite vodu i ponovite.

Pored toga, voće i povrće su puni i pesticida, a to može da reši malo sode bikarbone. Prosto pomešajte malo sode i vode i dobro isperite namirnice. Možete da pokušate i sa alkoholnim sirćetom koji ubija sve štetne mikrobe u voću.

profimedia0185120124.jpg
Foto: Profimedia

Postupak je sledeći:

Voće ostavite da stoji u sirćetu dvadesetak minuta, a potom ga prebacite u mešavinu sode bikarbone i vode, ponovo na dvadesetak minuta.

Ovi koraci su neophodni jer kupovno voće i povrće sadrže velike količine toksina. Kada se ti toksini talože u telu, mogu da izazovu autoimuna oboljenja, ali i hronične bolesti.

profimedia0359356263.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia