Iznenadite ukućane brzom i lepom poslasticom.

Sastojci:

Fil od pavlake:

  • 2 kisele pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašičice šećera

Za biskvit:

  • 250 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika mlevenih badema
  • 1 kašika mlevenih lešnika

Fil od sira:

  • 500 g neslanog krem sira
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta
  • 4 male kašike šećera

Priprema:

  • Pre svega zagrejte rernu na 180 stepeni.
  • U dubljoj posudi izmiksajte keks i maslac (koji ste prethodno otopili na pari) pa dodajte mlevene orašaste plodove (orah, badem i lešnik).
  • Okrugli pleh obložite papirom za pečenje, pa preko njega ravnomerno sipajte smesu, utapkajte rukama i stavite da se peče oko 5-7 minuta.
  • Pomešajte sir, sok od limuna, jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete kremastu smesu bez grudvica.
  • Izvadite biskvit iz rerne, pa ga odmah premažite predhodno pripremljenom kremastom smesom od sira i stavite da se peče oko 25 minuta.
  • Izmiksajte sve sastojke za krem od pavlake, pa kad kremasta smesa bude pečena, izvadite je i ostavite da se malo ohladi (oko 10 minuta).
  • Nakon toga kašikom ravnomerno rasporedite krem od pavlake i kolač vratite u rernu da se peče još 5 minuta.
  • Izvadite ga iz rerne i ostavite da se pre služenja hladi minimalno 8 sati (da bi se sastojci dobro stegnuli).
  • Po želji kolač ukrasite seckanim ili prepolovljenim orasima.

Savet:

Umesto kombinacije (nedostatka) sva tri orašasta ploda možete koristiti samo jedan ili dva, ovaj desert će i tako biti jednako ukusan.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock