KREMASTI ČIZKEJK SA ORAŠASTIM PLODOVIMA: Oduševite najmilije hit poslasticom!
Iznenadite ukućane brzom i lepom poslasticom.
Sastojci:
Fil od pavlake:
- 2 kisele pavlake
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice šećera
Za biskvit:
- 250 g keksa
- 150 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika mlevenih badema
- 1 kašika mlevenih lešnika
Fil od sira:
- 500 g neslanog krem sira
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
- 4 male kašike šećera
Priprema:
- Pre svega zagrejte rernu na 180 stepeni.
- U dubljoj posudi izmiksajte keks i maslac (koji ste prethodno otopili na pari) pa dodajte mlevene orašaste plodove (orah, badem i lešnik).
- Okrugli pleh obložite papirom za pečenje, pa preko njega ravnomerno sipajte smesu, utapkajte rukama i stavite da se peče oko 5-7 minuta.
- Pomešajte sir, sok od limuna, jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete kremastu smesu bez grudvica.
- Izvadite biskvit iz rerne, pa ga odmah premažite predhodno pripremljenom kremastom smesom od sira i stavite da se peče oko 25 minuta.
- Izmiksajte sve sastojke za krem od pavlake, pa kad kremasta smesa bude pečena, izvadite je i ostavite da se malo ohladi (oko 10 minuta).
- Nakon toga kašikom ravnomerno rasporedite krem od pavlake i kolač vratite u rernu da se peče još 5 minuta.
- Izvadite ga iz rerne i ostavite da se pre služenja hladi minimalno 8 sati (da bi se sastojci dobro stegnuli).
- Po želji kolač ukrasite seckanim ili prepolovljenim orasima.
Savet:
Umesto kombinacije (nedostatka) sva tri orašasta ploda možete koristiti samo jedan ili dva, ovaj desert će i tako biti jednako ukusan.
Kurir.rs/Foto: Shutterstock
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore