Mnogi se slažu da je ovaj blagotvorni sok od kiselog kupusa dobar i za jačanje imuniteta, da čisti kožu i pomaže u lečenju raznih vrsta karcinoma.

Rasol je sok od kiselog kupusa. Ako ste ikada videli bačvu ili teglu kiselog kupusa, onda ste primetili i tečnost u koju je kupus potopljen - to je rasol. Ova lekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma. Odličan je za probavu i jačanje crevne flore.

Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu našem probavnom sistemu, a pored toga koristi se i kao prirodni lek za arterosklerozu, kao i za lečenje astme, reume, gihta i čira na želucu.

Pored svega spomenutog, mnogi se slažu da je rasol dobar za jačanje imuniteta, protiv mamurluka, da čisti kožu i pomaže u lečenju raznih vrsta karcinoma. Možete ga piti kao bilo koji drugi napitak, ali i upotrebiti za razne supe i variva.

Kako god ga koristili, rasol je veoma zdrav i pun hranljivih elemenata koji su potrebni našem organizmu.

Kurir.rs Foto: Shutterstock