Kilogrami će nestajati, a ješćete sve vrste mesa, jaja, voće i povrće

Ako niste smršali početkom leta, a još niste otišli na godišnji odmor, evo prilike. Isprobajte grožđe dijetu!

Znamo da je kod dijeta najveći problem konstantna glad i odricanje od omiljene hrane. Zato većina ljudi ne uspeva da istraje u borbi s viškom kilograma. Uz ovu dijetu nećete ni osetiti da ste na posebnom režimu ishrane, pa ćete bez muke i gladovanja za samo nedelju dana oslabiti čak tri kilograma.

Ješćete 400 g grožđa dnevno, jaja, sve vrste mesa, uključujući i morske plodove, paradajz, papriku, luk, krastavac, tikvice, patlidžan, blitvu, kupus, šargarepu, pečurke, voće, oko 150 g meda i suvog voća nedeljno, maslinovo ulje. Ne smete uneti više od 1.200 kalorija dnevno.

Dijeta podrazumeva svakodnevno uzimanje grožđa. Ono je bogato kalijumom i grožđanim šećerom, pa zbog toga nećete imati napade gladi. Dobro je za srce, a pomaže i kod anemije, astme, vaskularnih i nervnih bolesti. Osim što ćete smršati, zahvaljujući grožđu vaša creva će bolje raditi, organizam će biti čistiji i brže će sagorevati rezerve masti.

Ovu dijetu osmislila je dr Ana Bins, poznati britanski nutricionista, a isprobale su je mnoge svetske zvezde i posle sedam dana svi su bili oduševljeni rezultatom. I na kraju, tokom trajanja dijete zabranjeno je jesti sve vrste šećera, pasulj, grašak, čokoladu, so, majonez, kvasac i sirće. Pratite jelovnik i posle trećeg dana vratite se na prvi.

Grožđe dijeta


1.dan

Doručak: parče integralnog hleba, dve šnicle pilećih prsa, 1 dl mleka ili jogurta
Užina: 200 g crnog grožđa
Ručak: kuvano jaje, 250 g mešanog kuvanog povrća, 40 g integralnog hleba
Užina: 200 g belog grožđa
Večera: 150 g začinjene pečene juneće šnicle, 40 g hleba, a za desert pire od jabuka



2.dan

Doručak: 50 g muslija, 2,5 dl jogurta
Užina: čaša soka od grožđa ili 150 g belog grožđa
Ručak: 100 g pečenog belog mesa, 250 g mešanog kuvanog povrća, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g crnog grožđa
Večera: 120 g grilovanog oslića i 250 g salate od kukuruza i šargarepe, 50 g hleba

3.dan

Doručak: voćni jogurt
Užina: 200 g belog grožđa
Ručak: 100 g testenine sa sosom od paradajza i dve kašike rendanog kačkavalja
Užina: voćna salata od jabuka, krušaka i grožđa
Večera: 150 g mladog sira, 250 g mešanog sirovog povrća, 40 g integralnog hleba