Kamilica je jedna od najstarijih lekovitih biljaka poznatih čovečanstvu, koju najčeše pijemo kao čaj ili koristimo njeno eterično ulje. Stari Rimljani, Grci i Egipćani koristili su je kao mast za rane kako bi ubrzali ozdravljenje. Ona se od davnina koristi u medicini i delotvorna je kao lek protiv depresije i poma`e u re{avanju raznih drugih oboljenja. Evo zštšo bi je što češće trebalo konzumirati:

stockphototimetotakeabreakoldgoodlookingladyhousewifedrinksfragrantcoffeeinabrightandclean1155861601.jpg
Foto: Shutterstock

* Dve-tri šoljice čaja dnevno pomoći će vam da se rešite napetosti i opustite mišiće.

* Pomaže da bolje spavate. Popijte šolju čaja pre odlaska u krevet i bolji san vam je zagarantovan.

profimedia0591236397.jpg
Foto: Profimedia

* Kamilica umiruje bol u želucu i pomaže ublažavanju problema s crevima.

shutterstock-336068534.jpg
Foto: Shutterstock

* Šolja toplog čaja od kamilice pomoći će vam da se brže rešite prehlade.

profimedia0340823153.jpg
Foto: Profimedia

* Kod posekotina i površinskih rana obloge od ovog čaja pomoći će vam da rane brže zarastu.

kamilica-caj.jpg
Foto: Profimedia

Čaj se sprema tako što se supena kašika ove biljke sipa u šolju i prelije proključalom vodom, poklopi i nakon pet minuta stajanja tečnost se procedi i pije. Kamilica se ne sme kuvati, niti je nakon prelivanja vrelom vodom valja držati u otvorenom sudu. Ne treba dugo da stoji neproceđena, a čaj treba popiti u narednih pola sata od sipanja u šolju. Podgrevanje čaja nije preporučljivo.

kurir.rs/N.B.

Bonus video:

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija