SKUVAJTE GA I PIJUCKAJTE SA UŽITKOM: Pet razloga zašto valja piti čaj od kamilice
Kamilica je jedna od najstarijih lekovitih biljaka poznatih čovečanstvu, koju najčeše pijemo kao čaj ili koristimo njeno eterično ulje. Stari Rimljani, Grci i Egipćani koristili su je kao mast za rane kako bi ubrzali ozdravljenje. Ona se od davnina koristi u medicini i delotvorna je kao lek protiv depresije i poma`e u re{avanju raznih drugih oboljenja. Evo zštšo bi je što češće trebalo konzumirati:
* Dve-tri šoljice čaja dnevno pomoći će vam da se rešite napetosti i opustite mišiće.
* Pomaže da bolje spavate. Popijte šolju čaja pre odlaska u krevet i bolji san vam je zagarantovan.
* Kamilica umiruje bol u želucu i pomaže ublažavanju problema s crevima.
* Šolja toplog čaja od kamilice pomoći će vam da se brže rešite prehlade.
* Kod posekotina i površinskih rana obloge od ovog čaja pomoći će vam da rane brže zarastu.
Čaj se sprema tako što se supena kašika ove biljke sipa u šolju i prelije proključalom vodom, poklopi i nakon pet minuta stajanja tečnost se procedi i pije. Kamilica se ne sme kuvati, niti je nakon prelivanja vrelom vodom valja držati u otvorenom sudu. Ne treba dugo da stoji neproceđena, a čaj treba popiti u narednih pola sata od sipanja u šolju. Podgrevanje čaja nije preporučljivo.
kurir.rs/N.B.
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore