Doktorka Tamara Lazić Strugar (42), ćerka poznatog splitskog fotografa Jadrana Lazića bori se sa četvrtim stadijumom raka debelog creva i redovno na Instagram profilu svoje pratioce izveštava o napretku i borbi s opakom bolešću. Nakon prvog šoka, Tamara je krenula u hrabru borbu.

Ko je Tamara Lazić Strugar?

Osim što je ćerka poznatih roditelja, fotografa Jadrana Lazića i advokatice Vesne Lazić, Tamara je i uspešna doktorka, dermatolog. Diplomirala je na Jejlu, bila je najbolji student, postala je doktorka koja vodi jednu od najboljih dermatoloških ordinacija u "Hudson Dermatology and Laser Surgery".

Svoje detinjstvo i tinejdžerske dane je provela u Beogradu, a kasnije se preselila u Ameriku. Kako i sama Tamara ističe, sebe smatra "po duši" Beograđankom. Sa suprugom Džonom Strugarom, uglednim neurohirurgom živi skladan i miran porodičan život sa njihovo dvoje dece Mijom i Lukom.

Tamara ima pet godina mlađeg brata Aleksandra i petnaest godina mlađu sestru po ocu, odnosno polusestru Aleksandru.

Osim što je dermatolog, Tamara je i "beauty" influenserka, koja na Instagramu savetuje žene i devojke o nezi kože.

TEŠKA BORBA

Poslednje dve godine, suočena je sa teškom dijagnozom, koja joj je život preokrenula. Kada je saznala da ima četvrti stadijum raka debelog crijeva, bila je u potpunom šoku. Ali, nastavila se hrabro boriti. Kao što je jednom rekla, da u njenoj porodici postoje slučajevi raka debelog creva, tačnije, njena tetka ga je uspešno izlečila pre 30 godina, no ipak nije očekivala da će i nju zateći isto. Iako je bila redovna na kolonoskopskim pregledima na koje je počela ići s 35 godina.

Ispričala je kako se tada osećala umorno, ali nije pridavala tome toliku pažnju, misleći možda da je od napora.

Primetila je krv u stolici, ali je imala uredan nalaz koji nije pokazivao polipe.

Uveravala je samu sebe i lekare da joj nije ništa. Čak su i doktori sumnjali da se možda radi o autoimunoj bolesti creva. Tamara je, međutim, imala "crv" sumnje da je reč o nečem puno ozbiljnijem, zahtevala je novu kolonoskopiju, gde su joj otkrili da ima tumor.

Uklonili su joj 30 cm debelog creva i izvadili 40 limfnih žlezda, a nažalost 9 ih je bilo maligno, stoga je morala hitno na hemoterapiju. Potom su joj otkrili metastaze na jetri, stoga su je operisali i otklonili 40 posto organa. Napokon nakon 24 hemoterapije, na skeneru nisu pronašli vidljive ćelije raka.

Tamara je samo nakratko odahnula, jer nakon što je odlučila da ode na odmor u Srbiju, po povratku su je čekali loši rezultati.

TRI NOVE METASTAZE

Nakon povratka kući, Tamaru ponovo čeka borba s opakom bolešću. Ćelije raka su nabujale. Ima tri metastaze, ponovo mora krenuti sa ciklusom homoterapije. Doktori su joj ponudili tri opcije: zračenje, nova oprecija jetre ili transplatacija jetre. Iako je iscrpljena fizički i psihički, ne pada joj napamet da odustane. Odlučno će se boriti kao lavica.

( Kurir.rs / Slobodna Dalmacija / T.B. )

Bonus video:

Kurir televizija ANA JE USPELA DA POBEDI RAK! Slučajno je saznala da ima tešku bolest, a onda donela odluku OVAKO JE USPELA DA SE IZLEČI