PRVI PUT OBUKLA VENČANICU U 88. GODINI: Ova baka udala se za svoju srednjoškolsku ljubav, bili razdvojeni POLA VEKA (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/Universallifechurch

nikad nije kasno

PRVI PUT OBUKLA VENČANICU U 88. GODINI: Ova baka udala se za svoju srednjoškolsku ljubav, bili razdvojeni POLA VEKA (FOTO)

Život -

Zamislite da mislite da je vaša prilika da obučete venčanicu zauvek izgubljena, a da vam se to ipak desi kroz 70 godina.

Ovakva, ne tako strašna sudbina, kao što možda s početka deluje, snašla je Elejn Hol, koja se udala po drugi put u 88. godini.

Nosila je venčanicu, pravu - dugačku, belu, sa čipkanim detaljima i preko nje veo.

Iako se prvi put udala sa 18 godina, kada je kao mlada devojka trebalo da ima sve te stvari, to se nije desilo. A 70 godina kasnije njene ćerke iz tog braka su je nagovarale da obuče venčanicu i da stavi veo i da prihvati činjenicu da je nevesta i da će izgledati kako dolikuje.

Elejn se udala za svoju srednjoškolsku ljubav, Rolanda Pasara, koji takođe ima 88 godina. Ovo je i njemu drugi brak.

Prvi put su se sreli 74 godine ranije u srednjoj školi i bili su jedno drugome prve velike simpatije pre nego što su se razišli.

- Kada sam je video u devetom razredu, pomislio sam da je veoma lepa i uzbudljiva… Mislio sam da je, na današnjem jeziku, "prilično zgodna" - kaže Pasaro za "Today".

Kaže da se isto osećao kada je video Elejn Hol kako hoda niz prolaz u svojoj beloj venčanici i velu: "Sve ovo vreme kasnije, mislim da je isto tako lepa, jednako uzbudljiva".

Razdvojeni pola veka

Baka, Udaja
foto: Printscreen/Instagram/Universallifechurch

Hol i Pasaro su pohađali istu srednju školu u Alentaunu u Pensilvaniji 1950.

Ona je bila navijačica, a on je bio sportista u bejzbol timu, tako da su često naletali jedno na drugo. Hol se priseća da je Pasaro bio zgodan i veoma popularan i da je osećala da "ima hemiju" sa njim.

Tinejdžeri su se družili na zabavama i plesovima, ali nikada nisu izlazili.

Posle srednje škole, Hol se udala za drugog čoveka sa 18 godina na jednostavnoj ceremoniji. Vojska ga je poslala u Nemačku, a par je pre toga žurio da se venča. Nosila je plavu haljinu koja je bila lepa, ali ne i belu venčanicu kakvu je zamislila.

Dobila je troje dece i radila je u lokalnim novinama. Brak nije uspeo, a Hol se razvela 1975. godine. Bila je sama narednih 28 godina.

Pasaro je u međuvremenu išao na koledž nakon srednje škole i igrao profesionalni bejzbol, ali je povreda kičme prekinula njegovu atletsku karijeru. Oženio se drugom ženom, dobio tri sina i preselio se u Majami da radi za avio-kompaniju, a 2002. godine dogodila se tragedija: njegova žena i jedan od njegovih sinova umrli su u razmaku od 10 meseci.

Baka, Udaja
foto: Printscreen/Instagram/Universallifechurch

Sledeće godine, 2003. i Hol i Pasaro su prisustvovali okupljanju srednjih škola u Alentaunu u Pensilvaniji. On je došao iz Majamija, a ona iz Atlantik Sitija u Nju Džersiju, gde je kupila stan nakon odlaska u penziju.

Odmah su se prepoznali, osetili svoju poznatu hemiju i razmenili imejl adrese. Na kraju noći spontano ju je poljubio. Ubrzo su satima razgovarali telefonom i razmenjivali e-poštu svaki dan. Tokom narednih meseci, razgovori su postali romantični i ona ga je posetila na Floridi. Do Božića 2004. Hol se uselila kod Pasara u Majami.

Uživali su u svojoj vezi, ali o braku nisu razgovarali skoro 20 godina.

Međutim, ljudi su ih tajno zapitkivali za "tajnu srećnog braka".

Nakon što ih je neko ponovo pitao, krajem 2022. godine, Hol je pitala Pasara: "Šta misliš o venčanju?". On je odgovorio: "Mislim da bi trebalo".

Baka, Udaja
foto: Printscreen/Instagram/Universallifechurch

Pasarov sin Džim, sveštenik, obavio je ceremoniju. Njegov drugi sin bio mu je kum.

Holin sin je umro 2021. godine, pa su je njene dve ćerke vodile do oltara.

- Osećam se isto kao i sa 15 godina. Još uvek osećam leptiriće. Toliko ga volim.

Srećni i dugovečni

Da bi ostali zdravi u kasnim 80-im, igraju golf najmanje dva puta nedeljno i šetaju što više mogu. Pasaro takođe vežba kod kuće, sklekove i trbušnjake svako veče. „

- Moraš da nastaviš da se krećeš. Prava stvar je da ne sednete na sofu i ostanete tamo do kraja života.

Čitaju jedno drugome i slažu zagonetke kako bi im mozak i dalje dobro radio.

(Kurir.rs/Ona/J.M.)

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track