BILA JE VEZANA LANCIMA SA MODRICAMA NA TELU: Policija je tražila 22 dana, prevrnuli nebo i zemlju, a onda SAZNALI BIZARNU ISTINU
Foto: Lifetime Television / Everett / Profimedia

niko nije očekivao ovakav kraj

BILA JE VEZANA LANCIMA SA MODRICAMA NA TELU: Policija je tražila 22 dana, prevrnuli nebo i zemlju, a onda SAZNALI BIZARNU ISTINU

Život -

Slučaj Šeri Papini šokirao je ceo svet 2016. godine, nakon što je misteriozno nestala. Tada 34-godišnja majka dvoje dece nestala je 2. novembra, dok je trčala u blizini svog doma u Redingu u Kaliforniji.

Nije imala mobilni telefon, slušalice, a pronađen je komad njene kose.

Kit Pipini, njen muž, bio je odmah osumnjičen, ljudi su secirali svaki njegov potez u svojim brojnim medijskim nastupima tražeći znak da je kriv.

Šeri Papini
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Svi su mislili da sam ja to uradio. Ali nisam imao šta da krijem. I svakako, u to vreme, nisam mislio da Šeri ima šta da krije - ispričao je muž.

Priča je mnoge podsetila na dijabolični triler "Gone girl" sa Benom Aflekom i Rouzmund Pajk. Tri nedelje kasnije, na Dan zahvalnosti, Šeri je pronađena pored puta, vezana lancima, sa vidljivim i teškim povredama na telu.

Prvo je odbijala da priča sa policijom, a onda je tvrdila da su je otele dve Hispanoameričke žene, držale kao taoca i tukle dok je jedna od njih nije pustila.

Preokret

Uprkos stotinama saveta i potencijalnih tragova, istražitelji nisu uspeli da rasvelete slučaj sve dok nisu pronašli podudaranje DNK više od četiri godine nakon njenog nestanka.

šeri Papini
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Njena priča je brzo dobila neverovatan rasplet. Šeri je lažirala sopstvenu otmicu, šokirajući ne samo vlasti i javnosti, ali i sopstvenog muža i članova porodice.

Ovaj slučaj poslužio je kao inspiracija za film o kidnapovanju Šeri Papini, sa Džejmom Kingom u glavnoj ulozi, koji je premijerno prikazan u junu.

Suđenje

U aprilu 2022, nedeljama nakon hapšenja, Šeri se izjasnila krivim po jednoj tački za laganje saveznog službenika i prevaru. Ona je u izjavi preko svog advokata rekla da se "duboko stidi" onoga što je uradila, dodajući:

- Tako mi je žao zbog bola koji sam nanela svojoj porodici, mojim prijateljima, svim dobrim ljudima koji su nepotrebno patili jer moje priče i onih koji su se toliko trudili da mi pomognu, radiću do kraja života da se iskupim za ono što sam uradila - rekla je tada.

Šeri Papini
foto: Lifetime Television / Everett / Profimedia

Šerina prevara koštala je Kalifornijski odbor za obeštećenje žrtava više od 30.000 dolara za njenu vožnju hitnom pomoći i posete terapiji nakon njene lažne otmice.

Lažna otmica je takođe koštala Upravu socijalnog osiguranja Sjedinjenih Država više od 127.000 dolara, Šerifovu kancelariju okruga Šasta 148.866 dolara i FBI 2.558 dolara.

Presuda

U septembru 2022. godine, Šeri je osuđena na 18 meseci zatvora zbog prevare i naloženo joj je da vrati više od 300.000 dolara na ime restitucije za vladina sredstva koja su joj potrošena nakon što je samoinicijativno nestala. Kaznu je počela da služi 8. novembra 2022.

Šta se desilo sa suprugom Šeri Papini i njihovom decom?

Nakon hapšenja, Kit je rekao policiji da je "zaslepljen" i "u šoku" zbog činjenice da je lažirala svoj nestanak. U aprilu 2022. Kit je podneo zahtev za razvod od Šeri, tražeći potpuno starateljstvo nad sinom i ćerkom zbog traume koju je nanela porodici.

stil iz filma o Šeri Papini
stil iz filma o Šeri Papinifoto: Lifetime Television / Everett / Profimedia

- Želim da jasno stavim do znanja da je moj cilj da obezbedim punu ljubavi, bezbedno, stabilno okruženje za i verujem da su tražena naređenja u skladu sa tim ciljem i najboljim interesima dece - rekao je Kit za magazin PEOPLE u saopštenju.

Kit je dobio puno starateljstvo.

- Oni su veoma srećna deca. Mnogo godina njihovog detinjstva je, po mom mišljenju, ukradeno od njih. Tako da je moj najveći cilj da im dam srećan i zdrav život i okružen ljudima koji vole - rekao je Kit Magazinu People o Tajleru i Vajolet koji sada imaju 11 i 9 godina.

Gde je Šeri sada?

Šeri je puštena iz zatvora u avgustu 2023. i prebačena u stambeni objekat u okrugu Sakramento, Kalifornija. Ostaje na pod nadzorom do kraja 2026. godine.

U martu 2024, kancelarija američkog tužioca je podnela nalog za zaplenu Šeri, tvrdeći da ona još uvek duguje više od 300.000 dolara na ime restitucije iz slučaja: 309.292,93 dolara, plus 10% parnične naknade (ukupno 30.929 dolara, 2.23,23 dolara).

stil iz filma o Šeri Papini
stil iz filma o Šeri Papinifoto: Lifetime Television / Everett / Profimedia

- Na osnovu informacija i uverenja, Dužnik [Papini] ima značajan interes koji nije izuzet u imovini, koja je u posedu, starateljstvu ili kontroli Garnishee-a [advokatske firme] - delimično se navodi u nalogu.

Iako Šeri još nije uplatila sumu, njen advokat je rekao da to namerava da uradi kada bude mogla.

Tužioci su takođe podneli nalog za zaplenu protiv advokatske firme koja zastupa Šeri u njenom razvodu od Kita. Od novembra 2023., navodno su se još uvek borili na sudu oko podele imovine prilikom razvoda.

Šeri je sada u Kaliforniji, a pojedini izvori kažu da piše knjigu.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track