UŽIVALA JE NA LETOVANJU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO: Ovako izgleda TROVANJE SUNCEM, simptomi su ALARMANTNI - evo kako se manifestuju
Foto: Printscreen Tik Tok

nigde bez zaštite

UŽIVALA JE NA LETOVANJU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO: Ovako izgleda TROVANJE SUNCEM, simptomi su ALARMANTNI - evo kako se manifestuju

Život -

Sezona godišnjih odmora je već u punom jeku, te je veoma važno još jednom apelovati na sve da brinu o jakim sunčevim zracima. Svakome se barem jednom desilo da tokom leta izgori, a opekotine nisu nimalo bezazlene.

Postoji i termin trovanja suncem koji ima još veće posledice od klasičnog crvenila i svraba. Jedna devojka je na društvenim mrežama pokazala kako se kod nje to ispoljilo i izgleda zaista zastrašujuće.

Tokom leta nemojte zaboraviti na kreme za sunčanje
Tokom leta nemojte zaboraviti na kreme za sunčanjefoto: Shutterstock

U snimku koji je objavila na TikTok-u, žena je otkrila da joj je odmor na Kanarskim ostrvima preseo. Postavila je kompilaciju fotografija i kratkih klipova koji dokumentuju sve ono kroz šta je prošla. Sve je počelo oticanjem čela.

"Sledećeg jutra sam se probudila sa otečenim okom", rekla je svojim pratiocima uz snimak lica sa jednim zatvorenim okom, nakon čega je otkrila da joj je otok na desnom oku bio toliko jak da "nije mogla da ga otvori" i objasnila je da se stanje "i dalje pogoršava".

"Otišla sam da odspavam i probudila sam se sa oba oka natečena. Oba oka su mi bila zatvorena i nisam mogla ništa da vidim", istakla je i upozorila svoje pratioce na rizike od trovanja suncem.

Sledećeg dana njeno lice je počelo da se ljušti, a onda je konačno otišla u hitnu pomoć. Kako je otkrila, bilo joj je potrebno oko nedelju dana da se otok i crvenilo povuku, ali je ostala zabrinuta da nikada više neće moći da vidi.

Simptomi su se pojaćavali tokom noći
Simptomi su se pojaćavali tokom noćifoto: https://www.tiktok.com/@llioeriin

Šta je trovanje suncem i koji su simptomi

Ova pojava predstavlja težak slučaj opekotina od sunca. Trovanje uzrokuje plikove na koži i može postati veoma bolno i neprijatno. Iako su ovo uobičajeni znaci bilo kakve intenzivne opekotine od sunca, trovanje može postati toliko ozbiljno da izaziva sistemske simptome poput groznice, povraćanja, teškog fizičkog i mentalnog stresa.

Ovih nekoliko simptoma ukazuju na to da imate više od obične opekotine.

  • Dobijate intenzivne i bolne plikove
  • Imate groznicu
  • Stalno ste naježeni
  • Imate jake glavobolje
  • Imate mučninu
  • Imate bolove u mišićima

(Kurir.rs/Mondo/M.J)

Bonus video:

04:48

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA! Njegova prognoza iznenadiće mnoge, ovo je rekao za SUPERĆELIJSKE OLUJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track