GODINAMA BILI KOMŠIJE, A NISU ZNALI DA SU ROĐENI BRAT I SESTRA: Majka ih dala na usvajanje, imali PAKLENO DETINJSTVO, a onda...
Foto: Printscreen/Fb/GingerMag

život piše romane

GODINAMA BILI KOMŠIJE, A NISU ZNALI DA SU ROĐENI BRAT I SESTRA: Majka ih dala na usvajanje, imali PAKLENO DETINJSTVO, a onda...

Život -

Da život zaista piše romane potvrđuje i priča o Tegan Korniš, iz zapadnog Londona, koja je nakon 60 godina pronašla svog rođenog brata.

Naime, Tegan je, još kao beba od 14 meseci, usvojio jedan sredovečni par (50) sa kojim, nažalost, nije imala baš srećno detinjstvo. Kako je svojevremeno ispričala, od svoje usvojiteljke često je trpela maltretiranja i pretnje da će je vratiti u sirotište ako je ne bude slušala. Odrastajući tako kako jeste, Tegan se osećala izolovano i usamljeno.

"Često sam bila tužna i usamljena i većinu svog vremena provodila sam u sobi čitajući. Želela sam da sam okružena okružena braćom i sestrama poput druge dece," izjavila je Tegan u emisiji "Dugo izgubljene porodice", a preneo "Dejli Mejl".

Kako je rekla, njeni usvojitelji nisu krili da joj nisu biološki roditelji, pa je Tegan svojevremeno poželela da pronađe svoju biološku porodicu. Dugo je istraživala dok nije saznala da ju je njena majka rodila dok je bila tinejdžerka, ali i da joj ona nije bila jedino dete - Tegan ima mlađeg brata.

Takođe je saznala da su njeni usvojitelji, isprva usvojili i njenog brata ali su ga ubrzo vratili nazad. Iako se se Tegan toga ne seća, jer je bila beba, to joj je dalo dodatni motiv da se još više raspita i detaljno istraži svoje poreklo. Nakon duge i naporne potrage, tim pomenute emisije, uspeo je da pronađe njenog brata, Keneta, koji je delio sličnu sudbinu sa svojom sestrom Tegan.

Konačno, nakon dugih 60 godina, Tegan i njen brat su ponovo ujedinjeni, a da njihovo iznenađenje bude još veće - Kenet je živeo je svega 16 km dalje od nje! Kao razlog zbog kog nisu mogli brže da ga pronađu jeste Kenetovo ime, koja zapravo spada u vrlo česta imena.

"Plakao sam četiri sata, morao sam dva puta da pročitam pismo. Saznanje da smo bili neko vreme zajedno pa razdvojeni, slama mi srce," rekao je on.

Voditeljka emisije "Dugo izgubljene porodice", Davina Mekel, prenela je Tegan emotivne Kenetove reči nakon čega su se našli u jednom londonskom kafiću, a njihov susret, nakon mnogo suza i snažnih zagrljaja, bio je ovekovečen srdačnom zdravicom. Sada su, kako kažu, počeli da upoznaju i druge članove svoje porodice.

Ova dirljiva priča definitivno je ona koja podseća na važnost porodičnih veza i porodicu kao srž čoveka.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:46

KAKO IZLEČITI TRAUME KOD DETETA? Moćna poruka hranitelja: Imamo decu i unuke, ali smo SE ZBOG OVOGA odlučili i na usvajanje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track