Tamara Haris kada je počela da se oseća loše na odmoru u Budimpešti. Britanka (24) žurila je u bolnicu zbog ekstremnog trovanja suncem nakon što je otišla u inostranstvo na samo DVA dana.

Tokom drugog i poslednjeg dana njenog solo putovanja, Tamara Haris je počela da primećuje kako joj oči otiču. Ova 24-godišnjakinja, koja je iz Sautemptona, takođe je osetila veliku vrtoglavicu i imala je malu kvržicu na glavi. Pretpostavljajući da ju je verovatno upravo ujeo neki insekt, otišla je u apoteku po pomoć i kupila kremu. Ali dok je letela kući, Tamara je počela da se oseća još više loše. Kada je sletela u UK, požurila je u hitnu pomoć i postalo je očigledno da je dobila trovanje suncem.

profimedia0889219627-1.jpg
Jam Press / Jam Press / Profimedia 
Tamara je doživela dramu tokom kratkog odmora u Budimpeštifoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Kada sam se probudila dan nakon što sam se vratila kući, celo lice mi je bilo natečeno i nisam mogla da otvorim oči“, rekla je Tamara za NeedToKnov.

„Otišla sam pravo u A&E i dobila sam steroide i hlorfenamin [antihistaminske] tablete. Lice mi je bilo otečeno nekoliko dana i morala sam da uzmem tri dana odmora. Stanje je uzrokovano previše izlaganja ultraljubičastom svetlu i može izazvati upalu kože, plikove, glavobolju, vrtoglavicu i mučninu", ispričala je ova devojka detalje iskustva koje je proživela.

Tamara, koja je kancelarijski menadžer, bila je u Budimpešti i oseća da je njeno iskustvo u gradu ukaljano njenom bolešću.

Osećala sam se prilično opuštenom na svom odmoru. Srećom, glavni neželjeni efekti su se desili čim sam stigla kući. Ne znam šta bih uradila da se to dogodilo dok sam bila odsutna", zaključila je.

profimedia0889219641.jpg
Jam Press / Jam Press / Profimedia 
Tamara je pokazala posledice trovanja kože licefoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Tamara je otputovala u Budimpeštu 6. jula, a kući se vratila 8. jula. Tek sada počinje da se oseća bolje (11. jul). Otok je takođe počeo da se povlači, a još uvek su zahvaćene samo male površine njenog lica.

„Već sam veoma preplanula osoba zbog puno putovanja i ponekad zaboravim da stavim kremu za sunčanje na lice. Posebno kada je UV zračenje visoko, obavezno je koristite jer je to bilo tako strašno iskustvo i morate da zaštitite svoju kožu po svaku cenu", upozorila je.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

kurir televizija AKO HOĆETE DA DUŽU MLADOST I BOLJE ZDRAVLJE IZBEGAVAJTE SUNCE U KRITIČNOM PERIODU! Dermatovenerolog upozorio na ozbiljne posledice