Organizovanje večere za veliku grupu može biti skupo, ali da li biste očekivali da će gosti izdvojiti stotine da pokriju troškove? Ako imate veliku porodicu, bićete svesni koliko kupovina hrane može biti skupa. Čak i obavljanje nedeljne kupovine za sebe i svoju decu može biti skupo, ali ako morate da zabavljate i druge članove porodice tokom vikenda, račun za hranu uskoro može postati ekstravagantan. U ovim situacijama nije neuobičajeno da se članovi porodice umešaju, bilo tako što će vam platiti deo cene hrane, ili tako što će sa sobom doneti neko jelo da svi uživaju. Ali ako idete na porodičnu večeru, da li biste bili srećni da platite skoro 250 dolara za obrok?

Porodično slavlje pretvorilo se u katastrofu/ilustracijafoto: Shutterstock

Sestra je pozvala na večeru pa joj naplatila

Jedna žena je otišla na Redit da se požali nakon što je večerala u kući svoje sestre i od nje je zatraženo da plati 250 dolara da joj pomogne da plati hranu koju su ona i njena porodica jeli tokom posete za vikend. Žena je objasnila da je morala da vozi "šest sati" da bi posetila svoju sestru i porodicu, i znala je da će morati da plati troškove hrane jer je njen brat i sestra ceo vikend "pričao o inflaciji".

Rekla je da je svojoj sestri platila 250 dolara bez pitanja jer nije videla smisao u „borbi“ oko toga, ali je primetila da joj je cena prilično visoka. U svom postu, žena je takođe objasnila da njena sestra ima „veliku porodicu od šestoro dece koja jedu mnogo više“ nego bilo koje njeno dete. I pored troškova benzina šest sati vožnje da bi je posetila, žena je zaista donela hranu sa sobom kako njena porodica ne bi „grickala“ hranu njene sestre. Napisala je:

"Zapravo sam obišla prodavnice pre nego što sam stigla u njenu kuću da ne bismo grickali njenu hranu. Takođe smo kupili piće i hleb i neke druge stvari koje smo svi zajedno jeli. Nikada nisam želela da budem teret na nju."

porodična večera nije najbolje prošla/ilustracijafoto: Shutterstock

Jedna osoba je rekla: „Platila sam račun za mnoga porodična okupljanja na kojima smo potrošili preko 1.000 dolara na hranu i ostalo, nikada nismo tražili pomoć da platimo za to, iako sam postavio pitanje nekoliko puta. Ali da jesam, definitivno bih bio iskren u vezi sa tim, i bilo bi dobrovoljno da me pitaju dok ste na putu.

Drugi je dodao: „Ne pozivate ljude da rade stvari koje ne možete da priuštite“, dok je treći objavio: „Takođe moram da putujem oko pet sati da vidim svoju sestru i njenu porodicu, a ona nikada nije tražila novac kao mi su odlazili. Podelićemo troškove ovde i tamo, ali to je uvek unapred dogovoreno".

Šta biste vi uradili?

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

Kurir Rale tvrdi da su Ana i on kao porodica Adams