Niko nije mogao da pretpostavi da će Patriša Krenvinkel postati ubica. Zapravo, niko od nje nikada nije očekivao mnogo. Rođena je u porodici koja nije bila funkcionalna, zbog čega je Patriša uvek bila nesigurna u sebe i stalno je pokušavala da pronađe svoje mesto u svetu. Nažalost, veoma mlada svoju sigurnost pronašla je kod Čarlsa Mensona.

Nedugo nakon što se udružila sa porodicom Menson, Patriša Krenvinkel je učestvovala u brutalnim ubistvima u kojima je u Los Anđelesu u avgustu, 1969. godine, poginulo sedmoro ljudi. I dan-danas, Patriša je iza rešetaka zbog užasnih dela koje je počinila sa 19 godina.

profimedia0113744823.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Mračno i teško detinjstvo Patriše Krenvinkel

Rođena 3. decembra 1947. godine, kao ćerka domaćice i prodavca osiguranja u Los Anđelesu, Patriša Krenvinkel je od malih nogu bila "paralizovana" nesigurnošću. U školi su je maltretirali zbog prekomerne težine i mnogo maljavih ruku, što je bila posledica endokrinog stanja od kog je bolovala.

Pored ovih standardnih nesigurnosti adolescenata, Patrišin život kod kuće je počeo da se raspada, iako je njena porodica kasnije tvrdila da je imala savršeno „normalno“ detinjstvo. Ali za nju je bilo sve, samo ne normalno.

Međutim, 26. maja 2022. godine, Patriši je odobrena uslovna kazna, ali samo na kratko, jer je tadašnji guverner Gavin Njuson poništio odluku u rekordnom vremenu i ostavio je i dan-danas iza rešetaka u Kalifornijskom zatvoru za žene, u gradu Čin.

"Ovako izgleda moj život sada. Moj život posle Mensona, polomljen je i nepopravljiv," rekla je Patriša, 2014. godine, u dokumentarcu "Moj život posle Mensona", dodavši da je ono što je održava jeste misao da ona danas nije ono što je bila sa 19 godina.