"BORILA SAM SE SA RAKOM I IZGUBILA 2 BEBE DOBIJENE VANTELESNOM OPLODNJOM" Kada su nestale sve nade, ROĐAKA JOJ JE OVO PONUDILA!
Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

KAKVA SUDBINA!

"BORILA SAM SE SA RAKOM I IZGUBILA 2 BEBE DOBIJENE VANTELESNOM OPLODNJOM" Kada su nestale sve nade, ROĐAKA JOJ JE OVO PONUDILA!

Život -

Žena koja se borila sa rakom i imala dva mrtvorođena deteta otkrila je kako je konačno dočekala svoju čudesnu bebu – zahvaljujući svojoj rođaki. Stefi Gudvin je tokom života trpela tragediju za tragedijom. Ova 30-godišnjakinja, kojoj je rečeno da je neplodna nakon što joj je dijagnostikovan rak, morala je da se suoči sa razornim gubitkom svoje dvoje dece – začete putem vantelesne oplodnje – Ajle i Marlija, nakon što su bili mrtvorođeni.

„Borila sam se sa rakom i imala dva mrtvorođena deteta posle vantelesne oplodnje – tako da je moja rođaka izneo moju bebu do termina“, počala je svoju hrabru ispovest.

Ona i njen suprug Džejkob (30) okrenuli su se surogat majčinstvu kao poslednjoj šansi da ostvare svoje snove o porodici. Njena rođaka Keli (35) pristupila je zadatku, noseći bebu para do punog termina.

Stefi je izbubila dvoje dece dobijene vantelesnom oplodnjom
Stefi je izbubila dvoje dece dobijene vantelesnom oplodnjomfoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Bila sam potpuno slomljena zbog ideje da nikada neću moći da imam dete“, rekla je frizerka iz Bedforda za NeedToKnov.

„Probali smo IVF dva puta. Svaki pokušaj se završavao razaranjem i naši snovi su bili potpuno srušeni. Nisam bila sigurna koliko još mogu da podnesem. Surogat majčinstvo je bila naša poslednja opcija, ali one su bile minimalne, sve dok se mojarođaka nije oglasila i ponudila pomoć. Nisam mogla da verujem, kao da nam je dato čudo", rekla je Stefi.

Dijagnoza i borba sa opakom bolesti

„Čuti prvi plač našeg dečaka bio je najmagičniji trenutak u našim životima.Toliko sam toga prošla u životu da sam se osećala kao da je ovo konačno moj trenutak da uživam u njemu" ,rekla je ova hrabra žena.

Stefina noćna mora je počela kada je imala 10 godina. Dijagnostikovana joj je akutna limfoblastna leukemija; oblik raka krvi i neoperabilnog tumora, koji je počeo kao uporan kašalj. Uprkos tome što su šanse za preživljavanje bile male, ona ih je uspešno pobedila nakon što je bila podvrgnuta intenzivnoj hemoterapiji i transplantaciji koštane srži od njenog brata Rojsa (28). Ali to je trajno uticalo na plodnost njenog tela.

Zahvaljujući rođaki san o roditeljstvu je ostvaren
Zahvaljujući rođaki san o roditeljstvu je ostvarenfoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ostvarenje sna

Zahvaljujući Keli, uručeno joj je „čudo“. U avgustu 2021, Stef i Džejkob su dočekali svog sina Tea.

Nova mama sada deli svoju priču kako bi pomogla drugim ženama koje se možda bore sa začećem. Dodala je:

Bilo je to tako nadrealno putovanje. Zauvek sam zahvalna za svoju porodicu i sve što su učinili za mene. Znam da neki ljudi nisu te sreće što imaju bliske ljude oko sebe, ali mislim da je toliko važno ne uzimati ništa zdravo za gotovo" zaključila je.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

09:55

KLJUČAN PROBLEM JE KOMUNIKACIJA IZMEĐU LEKARA I TRUDNICA! Macura: Porodilje su uskraćene o postupcima koji slede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track