UDALA SE SA 16 GODINA, ŽELEĆI DA SE SPASI SIROMAŠTVA: Sveštenik nije hteo da ih venča, a posle PRVE BRAČNE NOĆI usledio je pakao!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRAJALO JE DECENIJAMA

UDALA SE SA 16 GODINA, ŽELEĆI DA SE SPASI SIROMAŠTVA: Sveštenik nije hteo da ih venča, a posle PRVE BRAČNE NOĆI usledio je pakao!

Život -

Kortni Kosnik je imala 16 godina kada je u kafiću u Detroitu upoznala čoveka koji će joj postati muž. Mislila je da je upoznala svog spasitelja. Živela je u siromaštvu, pod brigom majke alkoholičarke koja se borila da zadrži posao. Obećao joj je stabilnost. Dva meseca kasnije, zaprosio je.

Činilo se da nikome u njenom životu nije smetala činjenica da taj muškarac ima 28 godina, više od decenije stariji od svoje buduće neveste, i da je imao plan da zaobiđe njen status maloletne osobe: samo im je bila potrebna dozvola njene majke da se venčaju, a ako ona to ne bi dala, uvek su mogli da se odvezu u Ohajo, gde su pravila oko braka bila manje stroga.

Ispovest žene koja je maloletna ušla u brak/ilustracija
Ispovest žene koja je maloletna ušla u brak/ilustracijafoto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Kortninoj majci nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja. Čovek je delovao uglađeno i prijateljski, i rekao je da može da obezbedi „bolje moralno vaspitanje“ za njenu ćerku.

Zar nije suludo što je neko želeo da svojoj ženi da „moralno vaspitanje“?“ - rekla je Kosnik, koji sada ima 47 godina.

"Trebalo je da sam već odgajana pre nego što sam se udala."

Na dan njihovog venčanja 1993. godine, 10 gostiju je gledalo tinejdžerku kako se udaje za svog odraslog verenika. Većina njegove porodice se pojavila, sa jednim značajnim izuzetkom.

Njegov stric je bio sveštenik koji je decenijama venčavao svakog člana njihove porodice, ali nije pristao da nas venča zbog razlike u godinama“, priseća se Kortni, piše Gardijan.

Majka je dala pristanak da se uda maloletna
Majka je dala pristanak da se uda maloletnafoto: Shutterstock

Sve nade koje je Kortni imala u bolji život sa svojim mužem propale su u njihovoj bračnoj noći, kada je prvi put postao fizički nasilan.

„Skoro momentalno sam poželela da izađem iz braka“, rekla je.

Ali njen muž je kontrolisao sve njihove finansije i budno pratio s kim je razgovarala. Kada je pokušala da podnese zahtev za razvod šest godina njihovog braka, on je odveo njihovo prvo dete iz države, rekavši da se neće vratiti dok se ona ne predomisli. Zajedno su ostali 23 godine i dobili četvoro dece, a rastali su se tek nakon što je Kortni uspela da tajno dobije svoju prvu kreditnu karticu. Iskoristila je kreditnu liniju od 5.000 dolara da plati advokata za razvode. Kortni sada shvata da do njenog braka kao deteta nikada nije trebalo doći. Pridružila se Konačno Unchained, grupi preživelih dečjih brakova iz cele zemlje koja je uspešno lobirala u Kosnikovoj matičnoj državi Mičigen da zabrani tu praksu u junu 2023.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

05:25

DA LI STE ZNALI DA JE ZA DUGOROČAN BRAK KLJUČNA SAMO JEDNA STVAR? Poznati par otkriva za Kurir: Ovo je univerzalno PRIMENJIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track