ŠIMPANZA JOJ ISKOPALA OČI, OTKINULA NOS I RUKE: Za 12 minuta je bila unakažena, gledala kako joj UMIRE dete, pa POČEO NJEN PAKAO
Foto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

ISTINITA PRIČA

ŠIMPANZA JOJ ISKOPALA OČI, OTKINULA NOS I RUKE: Za 12 minuta je bila unakažena, gledala kako joj UMIRE dete, pa POČEO NJEN PAKAO

Život -

Kada je Čarlu Neš divljački napala šimpanza njene prijateljice Sandre Herold, u februaru 2009. godine, bilo je čudo da je uopšte preživela.

Naime, šimpanza po imenu Trevis, totalno je unakazila i osakatila Čarlino lice i ruke u napadu koji mnogi još uvek ne mogu da shvate. Ruke, kapci, nos i usne su joj otrgnute od tela. Dok je Hitna pomoć stigla na lice mesta, od njenog lica je ostalo vrlo malo.

Kako je svojevremeno pisao "Mirror", Sandra Harlod i njen suprug udomili su Travisa, 1995. godine, dok je još bio beba od svega tri dana, nakon što su njegovu majku upucali čuvari dok je pokušala da pobegle iz utočišta u Misuriju.

Vaspitali su ga kao njihovo dete i svemu su ga naučili. Jeo je sa njima za istim stolom, išao u prodavnicu, pozdravljao se sa komšijama, a čak je naučio i da vozi automobil. Bio je dobro poznat širom susedstva - postao je pomalo lokalna slavna ličnost i pojavljivao se u televizijskim reklamama.

Travis je bio zaista divan ljubimac, više od toga. Svi su ga obožavali i nikada nije nikome uputio ni mrk pogled, a kamoli nešto više.

Međutim, 2004. godine, porodicu Harold stiže velika tragedija. Sandrinom mužu, Džeromu, dijagnostifikovan je rak nakon čega je ubrzo umro. Nažalost, tužne priče su nastavile da se nižu, pa ju je ubrzo tragično napustio i njihov sin.

Onda su počeli i problemi sa Travisom... Skrhan tugom šimpanza, koja tada ima već 10 godina, počeo je da pokazuje znake uznemirenog ponašanja.

Ne znajući više šta da radi, nesrećna Sandra odlučila je da u šoljicu popodnevnog čaja sipa Ksanks, lek protiv anksioznosti, za šta su kasnije ustanovili da je razlog njegovih kasnijih brutalnih postupaka.

Kako su prenosili mnogi mediji, nakon popodnevne čajanke, Trevis je istrčao iz kuće sa ključevima od automobila svoje vlasnice. Uznemirena scenom, Sandra je pozvala svoju prijateljicu Čarlu da joj pomogne da ga nađu i vrate kući.

Nakon neduge potrage, pronašle su Travisa, ali njegovu reakciju nije očekivao niko, po najmanje one. Čim je ugledao Čarnu, Travis se zaleteo i brutalno je napao. Zubima joj iskidao čitavo telo- otkinuo joj je nos, iskopao oči i istrgao obe ruke. Prema nalazima lekara, utvrđeno je da joj je smrskao sve kosti lica, a čak su morali i da joj ponovo vrate vilicu na mesto.

Prestravljena i očajna, Sandra je odmah pozvala policiju.

"On je jede, jede je! Rastrgao ju je načisto! Pošaljite policiju sa pištoljima! Požurite! Molimo vas!", bile su Sandrine reči.

Ne znajući više šta da radi, Sandra je otrčala po kuhinjski nož, vratila se i nekoliko puta krvnički izbola Trevisa, kojeg je do juče gledala kao svoje dete. Trevis je i dalje bio živ kada je policija došla, ali ga je ipak totalno dokrajčila sa nekoliko hitaca.

Napad je trajao 12 minuta. Nakon što su je hitno prevezli u bolnicu, gde je pretrpela sedmočasovnu operaciju, lekari su izjavili da su joj je lice bilo unakaženo do neprepoznatljivosti a ruke su joj izgledale kao da su prošle kroz mašinu za mlevenje mesa.

Dve godine nakon napada, Čarla je podvrgnuta transplantaciji šake i lica, a godinama je išla na fizikalnu terapiju samo da bih opet mogla da se nasmeši.

Godinama nakon nosila je veo preko glave jer su je se ljudi i deca plašili na ulici.

@the_voidcast #charlanash speaks out about #travisthechimp and calls for stricter #law surrounding domesticating #wildanimals ♬ original sound - The VoidCast

Novembra, 2009. godine, Čarla se pojavila u emisiji kod Opre Vinfri, kada je skinula veo i pokazala svoje lice.

"Nisam izgubila samo lice već i samopouzdanje. Nekada sam sama mogla da promenim gumu na svom kamionu, a sada ne mogu sama ni da se hranim. Veoma je teško živeti ovako. Ne može se čak ni nazvati životom," izjavila je tada.

Čarla je sada u kasnim šesdesetim godinama i živi u staračkom domu, a svoje vreme provodi slušajući radio i audio knjige. Njena prijateljica Sandra preminula je godinu dana nakon napada od srčane aneurizme.

Bonus video:

03:41

AKO PRIMETITE DA SE ŽIVOTINJA OVAKO PONAŠA, POTRAŽITE ZAKLON! Martin Vikelski: Neke vrste nepogrešivo predosete nepogode

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track