OTIŠLA NA KRSTARENJE PRE 27 GODINA I NESTALA BEZ TRAGA: Otac na stolu našao dokumenta, na podu cipele, njen nestanak je MISTERIJA
Foto: printscreen/youtube/trulycriminal

misterija

OTIŠLA NA KRSTARENJE PRE 27 GODINA I NESTALA BEZ TRAGA: Otac na stolu našao dokumenta, na podu cipele, njen nestanak je MISTERIJA

Život -

Misterija nestanka Ejmi Lin Bredli intrigira ljude i posle 25 godina. Studentkinja je nestala tokom krstarenja sa porodicom i od tada je niko nije video - imala je svega 23 godine.

Porodica je istakla da je Ejmi kada su se dogovorili da će ići na krstarenje istakla da ima jako loš osećaj. Ispostavilo se da je nije preverio.

Rekonstrukcija

Ejmi sa porodicom na krstarenju
Ejmi sa porodicom na krstarenjufoto: printscreen/youtube/trulycriminal

Prošla je ponoć, Ejmi i njen mlađi brat Bred krenuli su na zabavu na brodu. Evidencija o zaključavanju vrata na brodu pokazuje da je Bred ušao u svoju kabinu oko 3:35 ujutro, a Ejmi pet minuta kasnije. Bred i Ejmi su razmenili nekoliko rečenica ni ne sluteći da je to njihov poslednji razgovor. Bio je to ponedeljak 23. mart 1998. godine.

Ejmin otac Ron probudio se oko šest ujutru. Kabina je bila prazna. Ejmi nije bilo nigde. Na stolu su bila dokumenta, a na podu cipele.

Potraga

Obalska straža pretražila je svaki kamen. Od Ejmi nije bilo ni traga ni glasa 4 dana. Bespomoćna porodica pokušala je da je pronađe na Kurasau, ali svi napori su bili uzaludni. Ejmi je bila izgubljena.

 Ejmi i njen mlađi brat Bred
Ejmi i njen mlađi brat Bredfoto: printscreen/youtube/trulycriminal

Kako je policiji otkrio njen brat, Ejmi je te večeri razgovarala sa gitaristom benda koji je svirao na brodu, a u jednom trenutku su i zaplesali. Svi su očekivali da će se to dati neki trag, ali uzalud.

Gde je Ejmi?

Prošlo je 25 godina od kada je nestala, a o njoj porodica nije saznala ništa. Ipak, bilo je nekoliko prijava ljudi koji su tvrdili da su je videli. Kako su otkrili prepoznali su je po tetovažama koje je imala.

Ejmi Lin je imala nekoliko karakterističnih tetovaža: tasmanijskog đavola sa košarkaškom loptom na ramenu, sunce na donjem delu leđa, kineski simbol na zglobu i guštera na pupku.

Godinu dana nakon nestanka pripadnik američke mornarice video je ženu koja tvrdi da je Ejmi Lin kako ga moli za pomoć u javnoj kući. Međutim, ovu informaciju izneo je prekasno u javnost. Tek kad se penzinisao.

Ejmi niko nije video 25 godina
Ejmi niko nije video 25 godinafoto: printscreen/youtube/trulycriminal

2005. godine, jedna žena je tvrdila da ju je videla u kupatilu robne kuće na Barbadosu kako joj preti grupa muškaraca. Međutim, Ejmi niko nije pronašao.

Kako je nestala?

Postoje dve dominantne teorije o njenom nestanku. S jedne strane velika je verovatnoća da se udavila u moru, a druga tvrdi da je prodata u belo roblje.

U javnosti je 2005. godine prikazana slika devojke koja u neverovatnoj meri podseća na Ejmi, međutim, ta osoba je kroz par godina proglašena mrtvom.

I pored toga što je proglašena mrtvom, porodica ne gubi nadu i nada se da će se njihova ćerka vratiti kući. Porodica i dalje nudi veliku nagradu od 250.000 dolara za informacije o njihovoj ćerki.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track