Sidni Pauvel i njena majka, Brenda, bile su opisivane kao najbolje drugarice, a njihov odnos bio je pun ljubavi i razumevanja.

"Bile su kao sestre, zaista su se prelepo slagale," izjavio je Stiven Pauvel, Sidnin otac i Brendin muž pa dodao: "Ona je bila mala Brendina verzija, imale su apsolutno istu ličnost."

Međutim, kada je došao taj kobni 3. mart 2020. godine sve je dobilo brutalan i krvav kraj.

Naime, njena majka Brenda (19) je dobila poziv od dekana Univerziteta "Mount Union" u Ohaju, na kom je njena ćerka studirala drugu godinu. Ubrzo nakon poziva, Sidni je brutalno pretukla majku tiganjem pa je potom izbola kuhinjskim nožem.

sidni-5.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

"Kada sam je nakon toga pogledala u oči, to nije više bila ona," rekla je nakon incidenta Hana Liderdejl, Sindina najbolja drugarica pa dodala da ona Sindi koju je ona poznavala nikada ne bi učinila tako gnusnu stvar.

Nakon što je policija dublje istraživala, saznali su da je Sidni zapravo bila izbačena sa fakulteta kao i da je o tome lagala svoju porodicu. Iako su i lekari i porodica, kasnije, bili uvereni da je ona imala psihotični napad, policija i tužioci su verovali u suprotno.

"U tom momentu ona je svesno bila spremna na sve samo da bi sprečila njenu majku da razgovara sa dekanom i razotkrije njenu laž," izjavio je o slučaju tužilac Eliot Kolkovič.

Šta se dešavalo mesecima pre?

Kao što smo već pomenuli na početku teksta, Sidni i njena majka imale su izuzetno blizak odnos, pa čak i kada je Sidni počela da studira, oktobra 2018. godine. U početku je bila odličan student, pa čak dobila akademsku predsedničku stipendiju.

sidni-2.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

"Njih dve su se stalno dopisivale. Sidni se zaista ugledala na svoju majku i želela je da bude ista kao ona. Stalno je pomagala drugima i uvek je stavljala tuđe potrebe ispred svojih," rekla je drugarica Hana.

Sidni je stekla mnogo drugara, a čak je bila i deo univerzitetskog sestrinstva ali, do kraja jeseni 2019. godine, njene ocene počele su rapidno da se srozavaju. Njen prosek se toliko srozao da je bila suspendovana i morala da obnovi dva semestra. Te iste godine u proleće, Sidni je zvanično izbačena sa fakulteta ali se uprkos tome ona se, januara naredne godine, na svoju ruku vratila u kampus fakulteta.

"Sidni je otišla kući za Božićne praznike i nije smogla snage da svojim roditeljima kaže da je izbačena," rekao je Sidnin advokat, Don Malarik, a preneo "Oxygen".

Nedugo nakon njenog povratka, njeni prijatelji i kolege počeli su da prijavljuju njeno problematično ponašanje, uključujući i činjenicu da se i dalje ponaša kao student, iako je izbačena.

sidni-3.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

"I dalje je išla na predavanje iako su je profesori konstantno izbacivali. Uvek je pronalazila način da se ušunja, a nekoliko puta je čak i preskočila kapiju Univerziteta i obijala bravu, samo da bi ušla," ispričala je drugarica Hana.

Nedelju dana pre nego što je brutalno usmrtila rođenu majku, Sidni je bila fizički izbačena sa fakulteta nakon čega je svoje vreme provodila po hotelima.

"Ona se zaista trudila da drži tu fasadu i pravila se da je sve ok dok se zapravo njen svet totalno rušio," kaže njen advokat.

Međutim, svega nekoliko sati pre neko što će se odigrati ovaj jeziv zločin, Sidnin otac je saznao apsolutno sve jer je pokušao da joj uplati školarinu. Naravno, o svemu je odmah obavestio njegovu suprugu Brendu koja je odlučila da porazgovara sa svojom ćerkom koja se vraćala kući za vreme prolećnog raspusta. Ali, očigledno, razgovor nije protekao kako su očekivali...

Kako se Sidni ponašala nakon ubistva majke

Dok je Brenda razgovarala sa dekanom i čekala svoju ćerku da stigne kući, razgovor je niotkuda bio prekinut.

sidni-4.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

"Dobili smo prijavu da je razgovor prekinut iznenada i da su se u pozadini čuli tupi udarci i vriska sve dok telefonska linija nije bila prekinuta. Ponovo su pokušali da uspostave vezu, ali nisu dobili odgovor," rekao je policijski poručnik Dejvid Vidon.

Kada je policija stigla na adresu, zatekli su Sidni u panici koja im je rekla da se dogodila provala i pljačka.

"Pokušavala je da zadrži policajce da produže niz hodnik kuće. Konstantno je naglašavala da je u pitanju provala, pa u datom momentu nismo ni znali šta da mislimo," rekli su iz policije Ohaja.

Prozor na zadnjem ulazu bio je razbijen, a klizna vrata bila su otvorena. Brendu su pronašli na podu spavaće sobe, prekrivenu krvlju, a pored tela bili su joj krvavi tiganj i kuhinjski nož.

"Nikada u životu nisam video brutalniji prizor. Brenda je zadobila teške traumatske povrede glave i imala je bezbroj uboda. Nisam mogao a da se ne zapitam šta je moglo da izazove toliki bes u nekoj osobi," ispričao je policijski poručnik Vidon.

sidni-6.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

U toj situaciji, Sidni se ponašala veoma čudno.

"Ležala je i grčila se na sred ulice. Nije ništa progovarala, samo je tako ležala tu," rekao je njen otac.

Međutim, krvavi otisci prstiju pokazali su da je počinilac Sidni a ne provalnik. Na svojim šakama imala je brojne posekotine, pa policija misli da je ona polomila prozor da bi namestila da sve izgleda kao provala. Uhapšeba je isti dan kada je ubila svoju majku.

Da li Sidni imala psihotični napad ili je smisleno ubila svoju majku?

Sidni je odvedena u psihijatrijsku ustanovu, mesec dana nakon ubistva njene majke, gde joj je dijagnostifikovana šizofrenija - poremećaj koji se uglavnom manifestuje u kasnim tinejdžerksim godinama ili ranim 20. Tretirana je medikamentima i bila je dovoljno stabilna da ostane sa svojom porodicom, gde je čekala suđenje, koje je bilo odloženo zbog pandemije korona virusa.

Njen advokat doveo je tri različita psihijatra da je procene.

"Sve tri stručna lica rekla su isto. Mislim, kada malo bolje razmislite, jednostavno nema smisla da je ubila svoju majku samo zato što je bila izbačena iz škole. Takva vrsta napada, ta brutalnost... To ne može da uradi prisebna osoba," rekao je njen advokat.

sidni.jpg
Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork 
foto: Printscreen YT/LawAndCrimeNetwork

Njena porodica zahtevala je da sve optužbe budu odbačene jer su čvrsto verovali da je njihova ćerka, iako je počinila gnusan zločin, nije ubica i zlotvor već bolesna. Ali država Ohajo je odbila njihov zahtev, pa je suđenje ipak održano, tokom kog se Sidnin advokat pozivao na neuračunljivost.

Međutim, uprkos mišljenju tri psihijatra, tužioci su i dalje tvrdili da je jedini razlog za zločin bio Sidnin akademski problem.

"Univerzitet joj je jasno stavio do znanja da joj pristup više nije dozvoljen, a ona je znala da nije moguće da samo ode kući jer će onda njeni roditelji saznati šta se dešava. Nije želela nijednu opciju. Sve je bilo dobro dok nije ostala bez para, onda je nastao problem," tvrdili su tužioci.

Takođe su naveli da je, tokom ubistva, bila svesna šta radi.

"Možda je imala neke psihotične napade pre, ali u momentu kada je počinjavala zločin znala je tačno šta radi jer u suprotnom ne bi pokušala da prikrije zločin i namesti provalu," dodali su tužioci.

Uprkos željama porodice, porota se složila sa tužiocima pa je Sidni Povel proglašena krivom za ubistvo svoje majke. Osuđena je na doživotnu robiju sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 15 godina navršene kazne, što znači da će to pravo steći tek 2038. godine, kada bude imala 38 godina.

Sada nam samo ostaje da sačekamo i vidimo kako će se ova priča dalje nastaviti.

Bonus video:

Kurir televizija TO JE ZNAK DA JE U PITANJU PSIHIJATRIJSKI POREMEĆAJ! Stručnjak reagovao na vest o nesrećnoj ženi koja je ostavljena da ISTRULI